ΤΟΠΙΚΑ

Χιονίζει ακατάπαυτα στο Πήλιο και την Οθρυ

χιονίζει-ακατάπαυτα-στο-πήλιο-και-την-851206

Επέλαση του χιονιά από χθες στο Πήλιο. Στη δίνη χιονοθύελλας βρέθηκαν από νωρίς το πρωί τα Χάνια, ενώ αργά το βράδυ αναμενόταν, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, να χιονίσει ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου.
Το χιόνι κάλυψε πολλά χωριά του Πηλίου, φτάνοντας μέχρι κάτω από την Πορταριά. Το «λευκό επισκέπτη» περίμενε μετά τα μεσάνυχτα και προς τις πρώτες πρωινές ώρες το πολεοδομικό συγκρότημα.
Ο καιρός αγρίεψε, όπως οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν για το τέλος της εβδομάδας. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Αποχιονιστικά μηχανήματα τη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα, δίνοντας τη μάχη με τα χιόνια, ώστε κανένα σημείο του επαρχιακού δικτύου στο Πήλιο να μη μείνει κλειστό.
Στα Χάνια το ύψος του χιονιού χθες το απόγευμα, οπότε ύφεση σημείωσε το φαινόμενο της χιονοθύελλας, ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, ενώ από το βράδυ αναμενόταν νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε στα Χάνια από Αλυκόπετρα μέχρι και τον Προφήτη Ηλία Ζαγοράς. Στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο οκτώ μηχανήματα της Νομαρχίας Μαγνησίας συνέβαλαν στον αποχιονισμό, κατορθώνοντας να μην αποκλειστεί μέχρι το βράδυ ο δρόμος.
Επιπλέον δύο μηχανήματα της Νομαρχίας βρίσκονταν στο δρόμο Κανάλια-Κεραμίδι και άλλα δύο στο δρόμο Κωφοί-Κοκκωτοί-Τσατάλι.
Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη από την Αλυκόπετρα και πάνω. Μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς απαιτείται και στο υπόλοιπο δίκτυο, εξαιτίας της εξαιρετικά περιορισμένης ορατότητας.
Κανονικά έγιναν από το πρωί όλα τα δρομολόγια των αστικών ΚΤΕΛ, καθώς και τα δρομολόγια όλων των φορτηγών του Συνεταιρισμού «Ζαγορίν».
Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Χαρ. Τσαμπάζης βρίσκονταν από το πρωί στα Χάνια, περιοδεύοντας μέχρι αργά σε όλο το οδικό δίκτυο για τον εντοπισμό και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλήματα από τη χιονόπτωση.
Στο Χιονοδρομικό
Πάνω από ένα μέτρο καινούργιο χιόνι προστέθηκε με τη χθεσινή έντονη χιονόπτωση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, που σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα συνεχιζόταν και στη διάρκεια της νύχτας.
Χθες ισχυροί άνεμοι και συνθήκες χιονοθύελλας στην κορυφή του Πηλίου.
Στη διάρκεια της ημέρας ο αποχιονισμός της οδού πρόσβασης και των χώρων στάθμευσης του ΧΚΠ από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας ήταν συνεχής.
Το προσωπικό του Χιονοδρομικού παραμένει σε ετοιμότητα, διαστρώνοντας τις πίστες και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν να δοθεί το Κέντρο για χιονοδρομία.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου ενημερώνει πως οι τηλεφωνικές γραμμές στις εγκαταστάσεις του δεν λειτουργούν προσωρινά λόγω πτώσης κεραυνού. Πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίας του Κέντρου θα δίνονται το σαββατοκύριακο στα ακόλουθα τηλέφωνα: 24210 97541 -2 (από 9 π.μ. έως 3 μ.μ.) 6957505357 και 6957505358.
Επίσης θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση στη διεύθυνση http://www.snowreport.gr/pilio/.
Σημειώνεται ότι οι οδηγοί που θα ανέβουν στο Πήλιο πρέπει πάντα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου