ΤΟΠΙΚΑ

Μια τρυφερή «Φθινοπωρινή ιστορία»

μια-τρυφερή-φθινοπωρινή-ιστορία-851206

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία να παρουσιάζει το έργο του Αλεξέϊ Αρμπούζωφ «Φθινοπωρινή ιστορία», σε μια παράσταση ρεσιτάλ υποκριτικής για ντουέτο, με φόντο τον καμβά της μοναξιάς. Το έργο παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μ.μ. στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον (Κουμουνδούρου 1), σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Ηλένιας Δουλαδίρη, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, δραματουργική ανάλυση Έφη Σταυροθεοδώρου, διδασκαλία χορών Άντζελα Καλαντζή, βοηθός σκηνοθέτη Θεοδώρα Νονόγλου. Την μετάφραση από τα Ρώσικα έκανε η Παυλίνα Γαλανοπούλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Βάσω Μπέλιου και Δημήτρης Πανταζής.
Μια περίεργη χημεία δημιουργείται ανάμεσα στους δύο φαινομενικά τελείως διαφορετικούς και αντιφατικούς χαρακτήρες, τον Ροντιόν και τη Λίντια, που διασταυρώνονται στις αρχές κάποιου φθινοπώρου και ίσως στις αρχές του φθινοπώρου της ζωής τους, σε ένα παραθαλάσσιο θεραπευτήριο. Η σύγκρουση των δύο ηρώων θα είναι μοιραία. Σαν κάτι αγεφύρωτο να τους χωρίζει. Προκαλούν αλλεπάλληλες ανατροπές και συγκινήσεις ο ένας στη καθημερινότητα του άλλου.
Μέσα από τη σύγκρουση αυτή όμως θα μπορέσουν να γνωριστούν καλύτερα. Θα υπάρξει συμφωνία μέσα στην αντιφατικότητα και στη διαφορετικότητά τους θα ανακαλύψουν την ευτυχία.
Μέσα στο σώμα του έργου η ροή εκδηλώνεται με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Από το διάλογο που πηγάζει πότε από τυχαία γεγονότα και πότε από βαθιά ψυχική ανάγκη και ανασύροντας διστακτικά μνήμες από τη ζωή τους, αλλά και εκμυστηρευόμενοι οραματισμούς για το αύριο, πλησιάζουν ο ένας τον άλλον με μικρά βήματα, σαν έφηβοι. Τα δάκρυα ανακατώνονται με το γέλιο, η ελπίδα με την απελπισία, καθώς οι σκέψεις ξεπηδάνε μέσα από τα στήθη τους. Τολμούν να κοιταχτούν, να αφουγκραστούν τη φωνή τους, παίρνουν κουράγιο να επαναστατήσουν για να νικήσουν τους φόβους.
Για πρώτη ίσως φορά, ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του και υπάρχει κάποιος να τον ακούσει. Σιγά-σιγά μικραίνει η απόσταση που τους χωρίζει και ξαναθυμούνται πως είναι να αγαπούν. Ο συγγραφέας με μοναδικό τρόπο μας προτρέπει να δινόμαστε ολόψυχα σε ό,τι γνήσιο και αληθινό αγγίζουμε. Να μην κουραζόμαστε να ονειρευόμαστε. Να μην φοβόμαστε τη μαγεία. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται μία ώρα πριν την παράσταση, στο ταμείο του κινηματοθεάτρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου