ΤΟΠΙΚΑ

Γυναίκα έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στην Αγία Κυριακή

γυναίκα-έπιασε-τον-τίμιο-σταυρό-στην-α-54217

Μια ξεχωριστή τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων πραγματοποιήθηκε στην Αγία Κυριακή Τρικερίου την Κυριακή των Θεοφανίων, αφού το μοναδικό άτομο που επιχείρησε να βουτήξει αλλά και να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, ήταν η 57χρονη Ματούλα Ντάτσιου.

H 57χρονη Ματούλα, η οποία έχει δύο εγγόνια, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έχει μεγαλώσει μέσα στη θάλασσα και την αγαπάει ιδιαίτερα άλλωστε κατά διαστήματα βοηθάει το σύζυγό της που ασχολείται επαγγελματικά με την αλιεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο πατήρ Κωνσταντίνος, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την γενναία κ. Ματούλα Ντάτσιου να πέφτει μέσα στην θάλασσα και να πιάνει τον Τίμιο Σταυρό, αφού στην περιοχή πρώτη φορά επιχειρείται κάτι τέτοιο από γυναίκα.

«Πάντα είχα στο μυαλό μου να πέσω για τον Σταυρό, αλλά μέχρι τώρα δεν το είχα επιχειρήσει ποτέ. Φέτος διαπίστωσα ότι δεν θα βουτούσε κανένα άλλο άτομο και έτσι όταν ήρθε η στιγμή ήμουν κοντά στη θάλασσα και δεν το πολυσκέφθηκα, έβγαλα το παλτό μου, έπεσα στη θάλασσα και έπιασα το Σταυρό».

Χαρακτηριστικά η 57χρονη Ματούλα δήλωσε: «Όταν έπιασα τον σταυρό αισθάνθηκα δέος και συγκίνηση» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, αλλά στην συνέχεια ενθουσιάστηκαν από το θάρρος και τη γενναιότητά της.
Όπως επεσήμανε στη συνέχεια η κ. Ντάτσιου, δεν αισθάνθηκε ούτε για ένα λεπτό να παγώνει από τα κρύα νερά της Αγίας Κυριακής: «Δεν πάγωσα ούτε για μια στιγμή, αντιθέτως αισθάνθηκα πολύ όμορφα».
Ενώ τέλος ερωτηθείς αν θα το επιχειρούσε ξανά τόνισε: «Το να πιάνεις το Σταυρό είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία. Σίγουρα θα το επιχειρήσω ξανά», κατέληξε η ίδια.

Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου