ΤΟΠΙΚΑ

«Πολικές θερμοκρασίες» από σήμερα

πολικές-θερμοκρασίες-από-σήμερα-54554

Το θερμόμετρο αναμένεται να κάνει μεγάλη βουτιά, με τη θερμοκρασία μέσα στην πόλη του Βόλου σήμερα ακόμη και το μεσημέρι να μην ξεπερνά τους 4 βαθμούς Κελσίου, αν και η θερμοκρασία που θα γίνεται αισθητή θα είναι στους 0 βαθμούς Κελσίου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που αναμένονται για σήμερα Τρίτη θα παραμείνει κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση μέσω του ενημερωτικού της site.

Aπαγορευτικό εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για σήμερα και συστήνει στους ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου κ. Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σήμερα αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίας στα πεδινά της Μαγνησίας.

Ειδικότερα το θερμόμετρο στο Βόλο θα κατρακυλήσει στους 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν διαστήματα που η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 7 βαθμούς Κελσίου, κυρίως τους μεσημεριανές ώρες, καθώς πολύ νωρίς το πρωί ο υδράργυρος θα φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα όπως και κατά τη διάρκεια της σημερινής νύχτας.

Ωστόσο ασθενείς χιονοπτώσεις πιθανότατα να σημειωθούν σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, στις Βόρειες Σποράδες και κυρίως στα νησιά της Σκιάθου και Αλοννήσου κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί.
Μέσα στο Βόλο δεν αναμένεται, τουλάχιστον σύμφωνα με τις προβλέψεις που είχαν γίνει μέχρι χθες από τους μετεωρολόγους, χιονοπτώσεις.

Από την πλευρά του Λιμεναρχείου απευθύνεται σύσταση στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχύπλοων κ.τ.λ. να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο και το χρόνο ισχύος των θυελλωδών ανέμων.

Αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, δείχνει να εξασθενεί σιγά σιγά το βόρειο ρεύμα που επηρεάζει τη Μαγνησία και έχει δημιουργήσει το ψυχρό κλίμα με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους η ορατότητα θα είναι μειωμένη λόγω ομίχλης. Να σημειωθεί βέβαια ότι δεν θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι.

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα, δηλαδή από 13 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ προβλέπεται να εκδηλωθούν συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι.

Το ίδια σκηνικό αναμένεται και την Παρασκευή, με τον καιρό να είναι σχεδόν αίθριος και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Τέλος οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου