ΤΟΠΙΚΑ

Προστασία αστέγων από το κρύο

προστασία-αστέγων-από-το-κρύο-54471

Το κρύο, που στα ορεινά του Πηλίου και της Όθρυος θα είναι τσουχτερό, καθώς το θερμόμετρο θα δείξει –όπως προβλέπεται- έως και -9 βαθμούς Κελσίου αύριο νωρίς το πρωί, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη Μαγνησία μέχρι την Πέμπτη.

Αναφορικά με τα φαινόμενα, αυτά θα είναι ασθενή και τοπικού χαρακτήρα στα ηπειρωτικά, εκτός από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου βλέπουν χιόνι μέχρι και τη θάλασσα σήμερα το πρωί. Πάντως αυτό το κύμα ψύχους που πλήττει από χθες και τη Μαγνησία, θα είναι πρόσκαιρο, αφού από την Πέμπτη η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι νοτιάδες επιστρέφουν.

Στο μεταξύ Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας» και την «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» Βόλου, επιχειρεί και φέτος μία συντονισμένη προσπάθεια για την προστασία των ατόμων που στερούνται κατοικίας από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (πτώση της θερμοκρασίας), που έχει προβλέψει η Ε.Μ.Υ για τις επόμενες ημέρες.

Για το σκοπό αυτό υπάλληλοι του Δήμου και εθελοντές πολίτες θα βρίσκονται στο Κεντρικό (Β΄) ΚΑΠΗ του Βόλου (Κωνσταντά – Δον Δαλεζίου), το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό την Τρίτη (8.1.2013) και την Τετάρτη (9.1.2013), με υποστηρικτικό υλικό (κουβέρτες, sleeping bags, ροφήματα και τρόφιμα), για την προσωρινή φιλοξενία των άστεγων συμπολιτών μας.

Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν περιστατικά άστεγων πολιτών να ενημερώνουν για την ύπαρξη και λειτουργία χώρου υποδοχής τους ή να ειδοποιούν – αν και όσο αυτό είναι δυνατό- τις αρμόδιες υπηρεσίες (δημοτική αστυνομία ή αστυνομικό τμήμα) ώστε να υποβοηθηθούν τα άτομα αυτά να φτάσουν στο συγκεκριμένο χώρο.

Το τηλέφωνο του ΚΑΠΗ είναι: 24210 70039

Στο μεταξύ, άνοιξε και λειτουργεί ο Ξενώνας Αστέγων στην Νεάπολη, φιλοξενώντας ήδη έξι άτομα, ενώ υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 25 ατόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου