ΤΟΠΙΚΑ

Ταινίες μικρού μήκους από Ελλάδα και Ευρώπη

ταινίες-μικρού-μήκους-από-ελλάδα-και-ε-538313

Στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και στη 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- CAMERA ZIZANIO, τη μεγαλύτερη συνάντηση οπτικοακουστικής δημιουργίας νέων στην Ευρώπη, συμμετείχε το 3ο Γυμνάσιο Βόλου.

Στην CAMERA ZIZANIO προβάλλονται δημιουργίες μικρού μήκους νέων, από όλη την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα προβλήθηκαν 200 ταινίες – συμμετοχές από 150 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους παρακολούθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Ηλείας δημιουργίες μαθητών από σχολεία της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων ήταν οι ταινίες «Basket Roll» και η βραβευμένη «Επείγον Περιστατικό» του Γυμνασίου – Λυκείου Παξών.

Οι μαθητές του σχολείου επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, συζήτησαν με τους μαθητές και τις καθηγήτριες του Γυμνασίου Μελεσών Ηρακλείου Κρήτης για την εμπειρία τους γύρω από τις δικές τους κινηματογραφικές δημιουργίες «Χωρίς Τέλος» και «Δεν πειράζει».

Οι ταινίες που προβάλλονται στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ εξετάζουν μια ευρύτατη θεματική από σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα μέσα από το βλέμμα των παιδιών και των νέων.

Μπορούν να αποτελέσουν ένα συμπληρωματικό μέσο στην εκπαιδευτική διαδικασία και είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης στον Πύργο Ηλείας οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Ιερό Χώρο της Ολυμπίας. Στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμμετείχαν μαθητές στο αγώνισμα του «Σταδίου», στο φυσικό του χώρο. Ενημερώθηκαν για το Ηραίο, Ναό του Διός.

Επίσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την κατασκευή της γέφυρας «Ρίο – Αντίρριο». Στην Πάτρα, μαθητές προγράμματος με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Τσούκα Δ., επισκέφθηκαν τον Άγιο Ανδρέα, πολιούχο της Πάτρας και οι μαθητές της Α΄ τάξης με τις καθηγήτριες κ. Γιακμογλίδου Ν. και κ. Σχοινά Α., επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Επισκέψεις, επίσης, έγιναν σε Ναύπακτο, Γαλαξίδι, Ιτέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου