ΤΟΠΙΚΑ

Mείωση εγγύησης για επανασύνδεση

mείωση-εγγύησης-για-επανασύνδεση-538451

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν από πολλούς καταναλωτές που προσερχόμενοι στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, τους ζητούνταν εκτός από το τέλος επανασύνδεσης των 14 ευρώ και η καταβολή εγγύησης που ήταν 70 για τα σπίτια και τα διαμερίσματα και 350 ευρώ για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η Δημοτική Αρχή οδηγήθηκε σε αναδίπλωση.

Πιο συγκεκριμένα σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, το Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης αποφάσισε όπως ανασταλεί η καταβολή της εγγύησης σε όλους όσοι είναι δικαιούχοι και ωφελούμενοι από τις προνοιακές δομές του Δήμου Βόλου (δικαιούχοι Πρόνοιας, ωφελούμενοι από το Δημοτικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.).

Επίσης το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, αποφάσισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, να μειώσει το ποσό της εγγύησης από 70 σε 50 ευρώ για τα σπίτια και σε 250 από 350 ευρώ για τα καταστήματα.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου έχει ως εξής:

«Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, η πρόταση της Διοίκησης για αναστολή της καταβολής εγγύησης από τους δικαιούχους της Κοινωνικής Πρόνοιας και του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και γενικότερα από όσους έχουν ενταχθεί στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Με βάση την απόφαση αυτή, η οποία έλαβε υπόψη της τις ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, οι συμπολίτες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εγγύησης προκειμένου να γίνει επανασύνδεση της υδροδότησης (εφόσον έχει κοπεί).

Επίσης, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε τη μείωση για το 2014 του ποσού της εγγύησης που είχε καθοριστεί με την ισχύουσα από το 2010 απόφαση, οπότε και εγκρίθηκε ο Κανονισμός Ύδρευσης. Με τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, πέραν της ανταπόκρισης στις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, επιδιώκεται το ποσό της εγγύησης να βρεθεί σε αντιστοιχία με τη μεγάλη μείωση, κατά 25% και πλέον την τελευταία διετία, της συνολικής επιβάρυνσης των καταναλωτών για ύδρευση και αποχέτευση. Έτσι, το ποσό της εγγύησης για τις οικιακές παροχές μειώνεται από 70 ευρώ σε 50 ευρώ, ενώ το ποσό της για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μειώνεται από 350 σε 250 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η καταβολή της εγγύησης είναι υποχρεωτική:

α) για κάθε νέα σύνδεση (νέα παροχή), σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.Α1 του Κανονισμού της Ύδρευσης.

β) μετά από κάθε διακοπή – αφαίρεση και επανασύνδεση – επανατοποθέτηση της παροχής, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. Α2 του Κανονισμού Ύδρευσης.

γ) με κάθε νέα σύμβαση ακινήτου (αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου