ΤΟΠΙΚΑ

«Oι πελατειακές σχέσεις έχουν τελειώσει οριστικά…»

oι-πελατειακές-σχέσεις-έχουν-τελειώ-538438

Η Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψει κάποιοι καταστηματάρχες να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων τους. Οι πρακτικές της φαυλότητας, της συναλλαγής και των πελατειακών σχέσεων, έχουν οριστικά τελειώσει τους.

Τα παραπάνω σημειώνονται σε δήλωση – απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Βόλου κ.Ηλία Ξηρακιά, σε χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας, αναφορικά με την αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα της παραλίας από συνεργεία του Δήμου, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν εξέδωσαν άδεια για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα.

Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωσή του Ξηρακιά, έχει ως εξής:

«Οι συντάκτες της χθεσινής ανακοίνωσης της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας ασχημονούν κατά της Δημοτικής Αρχής και προκαλούν το κοινό αίσθημα επικαλούμενοι ένα φανταστικό πολεμικό κλίμα του Δήμου εναντίον ενός πολυπληθούς και σημαντικού κλάδου επιχειρήσεων της πόλης, που έχει ούτως ή άλλως τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση όλων μας στη σημερινή συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου, έχουν κατ’ επανάληψη ζητήσει από την κυβέρνηση να προβλέψει τη δυνατότητα καταβολής των ετήσιων τελών για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου σε 4 τριμηνιαίες δόσεις και επίσης να μειωθεί δραστικά το ύψος των προσαυξήσεων και των προστίμων σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των τελών.

Οι συντάκτες της χθεσινής ανακοίνωσης είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσαν να επιβάλλουν -και δυστυχώς παρέσυραν κάποιους- τη λογική ότι μπορεί να γίνεται κατάληψη δημοσίου χώρου χωρίς καμία υποχρέωση απέναντι στους πολίτες στους οποίους ανήκει ή ότι μπορούν να εισπράττουν 2% παλαιότερα και 0,5% σήμερα από το λογαριασμό του κάθε πελάτη, το γνωστό τέλος παρεπιδημούντων που ισχύει σε όλο τον κόσμο, χωρίς ωστόσο να το αποδίδουν στο Δήμο ως οφείλουν.

Είναι οι ίδιοι που έχουν οφειλές μόνο προς το Δήμο και όχι στον ΟΛΒ, τη στιγμή που κάνουν χρήση δημόσιου χώρου ίδιου εμβαδού στην παραλία.

Είναι οι ίδιοι, που στις αρχές του χρόνου, που ο νόμος προβλέπει την έκδοση της επιβεβλημένης άδειας, ζήτησαν την ανοχή του Δήμου να γίνει αυτό μετά το Πάσχα και στη συνέχεια να γίνει μετά το καλοκαίρι, για να φτάσουμε σήμερα στο Δεκέμβριο και κάποιοι ελάχιστοι, ίσως μόνο οι συντάκτες της ανακοίνωσης, να προσβλέπουν σε νέα ανοχή εκθέτοντας τους υπαλλήλους και τη Δημοτική Αρχή που τους περίμεναν να εμφανισθούν στο Δημαρχείο.

Είναι οι ίδιοι που δεν εννοούν να κατανοήσουν ότι οι πρακτικές της φαυλότητας, της συναλλαγής και των πελατειακών σχέσεων, έχουν οριστικά τελειώσει και ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ως προτεραιότητα την ισονομία και τη χρηστή διοίκηση της πόλης υπέρ του κοινωνικού και συλλογικού συμφέροντος και όχι υπέρ του ενός ή του άλλου επαγγελματία ή πολίτη.

Απέναντι σ’ αυτούς τους ελάχιστους, είναι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που εκδίδουν κανονικά τις άδειές τους και δικαίως διαμαρτύρονται, όταν βλέπουν ή διαβάζουν αυτού του είδους τις προκλητικές ανακοινώσεις. Ο Βόλος είναι μία όμορφη πόλη και βιτρίνα της, εκτός των άλλων, είναι τα καταστήματα εστίασης και ιδιαίτερα τα «τσιπουράδικα».

Τιμούμε τους επαγγελματίες αυτούς και συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις για την τόνωση της αγοράς, ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών.

Κανείς δεν δικαιούται όμως να θέτει πάνω από το κοινό – δημόσιο συμφέρον και να χρησιμοποιεί το Σύλλογο, για να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή του συμφέροντα, εκθέτοντας έναν ολόκληρο κλάδο. Οι Βολιώτες είναι περήφανοι για τα καταστήματα εστίασης της πόλης τους και δεν μπορεί στο όνομα της κρίσης να επιτρέψουμε να ανακηρυχθεί ως νόμος “το δίκαιο του μπαταχτσή”».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου