ΤΟΠΙΚΑ

Άνω κάτω το Νοσοκομείο

άνω-κάτω-το-νοσοκομείο-851206

Πρωτοφανείς καταγγελίες και ανακοινώσεις λαμβάνουν χώρα στο Νοσοκομείο Βόλου, με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών να καταγγέλλουν το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας πως έσβησε με μπλάνκο τα προγράμματα των εφημεριών του Μαΐου!
 
Στους τοίχους του Νοσοκομείου Βόλου ανήρτησε ανακοίνωση ο κ. Δημήτρης Βαλαγιάννης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, στην οποία εξαπολύει δριμύ κατηγορώ στο Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λεωνίδα Μπάδρα, ο οποίος εκτελεί χρέη Διοικητή.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά για τον κ. Μπάδρα πως «το πρόσφατα αναβαθμισμένο -και σε διοικητή του Νοσοκομείου- φασιστοειδές, τοποτηρητή του ΔΝΤ στον εργασιακό μας χώρο, απεθρασύνθη. Μας επιστρέφει τα προγράμματα εφημεριών διορθωμένα κατά το δοκούν ή μάλλον κατά τη βούληση των πατρόνων του. Το ότι αυτό συνεπάγεται ανθρωποθυσίες εργαζομένων και απλών πολιτών, δε φαίνεται να τον απασχολεί. Ίσως σε άλλες σκληρότερες σε βάρος του αντιδράσεις τον συγκινήσουν. Εν πάση περιπτώσει, η λογική της εξαθλίωσης του κλάδου λόγω ΔΝΤ δεν θα περάσει. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση, καθολική και σκληρή».
Και οι κατηγορίες δεν σταματούν εδώ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος κατήγγειλε πως ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας μόλις προχθές Τετάρτη 5 Μαΐου παραποίησε με διορθωτικό blanco τα προγράμματα εφημεριών Μαΐου -που είχαν κατατεθεί από τους διευθυντές κλινικών, τμημάτων, εργαστηρίων και Κ.Υ. και είχαν την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου- και ιδιόχειρα κατόπιν μετέτρεψε τις εφημερίες πολλών τμημάτων σε εφημερίες ετοιμότητας.
Αυτό το έκανε, σύμφωνα με ον κ. Μοσχοτζόπουλο, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αφήνοντας κλινικές όπως την Ουρολογική, την ΩΡΛ και άλλες, με μοναδικό ειδικό εφημερεύοντα ετοιμότητας σε ένα νοσοκομείο 380 κλινών, με καθημερινή εφημερία και κάλυψη ολόκληρου του νομού Μαγνησίας.
«Η Ένωση Γιατρών Μαγνησίας ΕΙΝΚΥΜ, αντιλαμβανόμενη το φόρτο εργασίας του ΔΝΤ, αναλαμβάνει να του απονείμει τα εύσημα αυτά, που δικαιωματικά του ανήκουν, μαζί με την υπόμνηση ότι η ηθική χρεοκοπία των πειθήνιων και υποταγμένων θα είναι γι’ αυτούς ασύγκριτα πιο επώδυνη από την οικονομική χρεοκοπία της κοινωνίας όλης», επισημαίνει ο ίδιος.

Δήλωση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λεωνίδας Μπάδρας δεν θέλησε να σχολιάσει ούτε το γεγονός πως σε όλο το Νοσοκομείο κυκλοφορεί αυτή η ανακοίνωση, αλλά ούτε και τα σχόλια που αναγράφονται για το όνομά του.
«Δεν έχω καμία σπουδαία ιδιότητα. Καλύπτω προσωρινά το κενό κι όταν έρθει ο νέος Διοικητής μπορεί ο κ. Βαλαγιάννης να απευθυνθεί σε εκείνον. Εγώ προσπαθώ να διαχειριστώ τα τρέχοντα θέματα για να μην κλείσει το Νοσοκομείο. Όταν έφυγε η κ. Καρά, πίστευα πως θα έμενα στη θέση για περίπου μία εβδομάδα μέχρι να έρθει ο νέος Διοικητής. Κι εγώ δεν περίμενα να περάσει τόσος καιρός», σημείωσε ο κ. Μπάδρας.
Ο ίδιος μιλώντας για την έμμεση απειλή που δέχεται μέσω της ανακοίνωσης τόνισε πως «είναι απειλή, αλλά δεν θα τη σχολιάσω. Εγώ δεν χρωστάω σε τίποτα για να την πληρώνω. Ελπίζω από την ερχόμενη εβδομάδα να έρθει ο νέος Διοικητής».
Τέλος, ο κ. Μπάδρας σημείωσε πως θα επικοινωνήσει σήμερα με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για να τον ενημερώσει για το περιστατικό, αλλά και να τον ρωτήσει επίσημα τι μέλλει γενέσθαι με το νέο Διοικητή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου