ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν έρευνες για τα επεισόδια

ξεκίνησαν-έρευνες-για-τα-επεισόδια-851206

Σε αναμονή της δικογραφίας που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας για τα επεισόδια της προχθεσινής πορείας διαμαρτυρίας στο Βόλο βρίσκεται η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.
 
Οι έρευνες συνεχίζονται από την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι στη διάρκεια της πορείας –της μίας από τα δύο κομμάτια στα οποία έσπασε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΑΔΕΔΥ- έσπασαν τζαμαρίες τραπεζών και καταστημάτων, κατέστρεψαν ΑΤΜ και κάμερες ασφαλείας σε τραπεζικά υποκαταστήματα, προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητο εταιρίας security, τραυμάτισαν αστυνομικούς και πολίτες και έβαλαν φωτιά σε κάδο.
 
Οι κατηγορίες με βάση την οποία σχηματίζεται η δικογραφία είναι σωματικές βλάβες, εμπρησμός, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
 
Προσαγωγές υπόπτων δεν έγιναν από την Αστυνομία ούτε την ημέρα των επεισοδίων ούτε και χθες.
 
Συνολικά τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων αστυνομικοί, τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια επεισοδίων που προκάλεσε ομάδα αντιεξουσιαστών στη διάρκεια της πορείας στο κέντρο του Βόλου. Ελαφρά τραυματίστηκε μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών στα εκτεταμένα επεισόδια μπροστά από τη Νομαρχία Μαγνησίας, αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου.
 
Οι αντιεξουσιαστές, φορώντας κουκούλες και μαντήλια στο πρόσωπο, έσπασαν τις τζαμαρίες του πολυκαταστήματος «ΖΑΡΑ», της τράπεζας «PROTON», του καταστήματος «Γερμανός» στην οδό Κ. Καρτάλη, το ΑΤΜ της «Eurobank» στην οδό Ιάσονος, ενώ προξένησαν φθορές στο αυτοκίνητο της εταιρίας «Volos Security» και στο κτήριο της Νομαρχίας.
 
Βίαιη επίθεση με γρονθοκοπήματα δέχθηκε ιδιοκτήτης της εταιρίας security στην προσπάθειά του να αποτρέψει ομάδα αντιεξουσιαστών, όταν επιτέθηκαν με καδρόνια στο αυτοκίνητο της εταιρίας του, καταστρέφοντάς του.
 
Νωρίτερα, θύμα επίθεσης από την ίδια ομάδα έπεσε νεαρός εικονολήπτης τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα.
 
Εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, οι αντιεξουσιαστές μετά από εκτεταμένη συμπλοκή μπροστά από τη Νομαρχία, άνοιξαν πυρ με πέτρες, βαρίδια και μολοτόφ, τραυματίζοντας αστυνομικούς, ενώ αποχωρώντας έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου