ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις νέες απολύσεις στη ΒΙΟΣΩΛ

τέσσερις-νέες-απολύσεις-στη-βιοσωλ-851206

Σε εβδομαδιαία διάταξη πλέον οι απολύσεις στη ΒΙΟΣΩΛ. Αδειάζει από προσωπικό σιγά- σιγά το εργοστάσιο. Οκτώ απολύσεις μέσα σε μιάμιση εβδομάδα το νέο «ρεκόρ» της εταιρίας. Τέσσερις νέες απολύσεις έγιναν χθες, οι προηγούμενες τέσσερις έγιναν παραμονή Πρωτομαγιάς.

Η εταιρία συνεχίζει ακάθεκτη στην υλοποίηση της απόφασής της να μειώσει το προσωπικό κατά 50%.
«Εάν προχωρήσετε, θα μας βρείτε απέναντι» διαμήνυσε  το σωματείο από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις της εταιρίας, οι προειδοποιήσεις του όμως έπεσαν στο κενό!!!
Από το συγκεκριμένο εργοστάσιο με τη χρήση του διευθυντικού δικαιώματος μέχρι σήμερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν χάσει τη δουλειά τους 33 εργαζόμενοι.
 
Στο έμψυχο δυναμικό του εργοστασίου πλέον έχουν απομείνει «τρεις και ο κούκος» στην κυριολεξία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δηλώνουν απογοητευμένοι και την ίδια στιγμή σίγουροι ότι οι απολύσεις δεν τελειώνουν εδώ.
Το σχέδιο της εταιρίας προβλέπει την απόλυση τουλάχιστον επιπλέον 8 εργαζομένων –άλλες δύο τετράδες όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- σε σύνολο 32 που είναι όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό.
 
Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη  τεθεί δύο φορές σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό οι υποχρεωτικές άδειες.
 
Το σωματείο προσανατολίζεται πλέον να προβεί σε όποιες μορφές δράσης κρίνει επιβεβλημένες, αφού η εταιρία με τη στάση της απορρίπτει επί της ουσίας  την αντιπρόταση των εργαζομένων να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να παγώσουν οι απολύσεις μέχρι το Σεπτέμβριο.
Την ίδια ώρα φουντώνουν και οι πληροφορίες που τρέχουν δεξιά και αριστερά ότι πρόθεση της εταιρίας είναι να περιοριστεί πλέον στην εμπορία, καταργώντας το τμήμα παραγωγής που εδώ και αρκετό διάστημα βρίσκεται ουσιαστικά σε «αγρανάπαυση».
Παρά τα επιχειρήματα που τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ο ιδιοκτήτης της ΒΙΟΣΩΛ επέμεινε μέχρι τέλους να μη δεσμεύεται ούτε πότε θα επανέλθει το εργοστάσιο σε κανονικούς ρυθμούς παραγωγής, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται -παρά τις δικαιωτικές αποφάσεις- να επαναπροσλάβει απολυμένους.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου