ΤΟΠΙΚΑ

Μειώσεις 10% έως 30% σε καφέ και εστιατόρια

μειώσεις-10-έως-30-σε-καφέ-και-εστιατόρια-528930

Στη μάχη της «μείωσης των τιμών» και ο Σύλλογος Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης του Νομού Μαγνησίας με διττό στόχο, να διατηρηθούν οι επιχειρήσεις όρθιες μεσούσης της οικονομικής κρίσης αφενός και, αφετέρου, οι θαμώνες να διευκολυνθούν σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των περικοπών στις αποδοχές τους.

Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου που έγινε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Απ. Αθανασός, ανταποκρινόμενος και στην παρότρυνση της Νομαρχιακής Αρχής, πρότεινε στα μέλη του συλλόγου εν όψει και της θερινής περιόδου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης να ακολουθηθεί μία συγκρατημένη πολιτική, με μείωση των τιμών στα καφέ και τα εστιατόρια από 10% έως 30% και συγκράτηση των τιμών στα οινοπνευματώδη ποτά, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως τονίστηκε στη συνέλευση, προκειμένου σε αυτή την πρόταση να υπάρξει ανταπόκριση των μελών του Συλλόγου, είναι να συντρέξουν φυσικά και άλλες προϋποθέσεις, όπως να μην υπάρξουν ανατιμήσεις από τους προμηθευτές, συγκράτηση των μισθωμάτων και διευκολύνσεις από το Δήμο Βόλου σε ό,τι έχει να κάνει με τα δημοτικά τέλη.

«Όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση φυσικά των νέων ανατιμήσεων και αναπροσαρμόσεων που έρχονται στο ΦΠΑ» επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Απ. Αθανασός, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υφίσταται όλη η αγορά.
Ο Σύλλογος τις επόμενες ημέρες εξάλλου προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, προκειμένου να ζητήσει μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και αλλαγές στην κανονιστική απόφαση που αφορά στα τραπεζοκαθίσματα.

Ο Σύλλογος Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης πρόσφατα πραγματοποίησε έρευνα σε άλλες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας, διαπιστώνοντας ότι οι καταναλωτές άλλων πόλεων πληρώνουν έως και 50% λιγότερα για την κατανάλωση του νερού, γι’ αυτό και θα ζητήσει μείωση τιμολογίων.
Σχετικά με την κανονιστική απόφαση που αφορά στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις οδούς Κουμουνδούρου, ο σύλλογος θα ζητήσει να επιτραπεί η τοποθέτησή τους , διότι οι 50 περίπου καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή σχεδόν κάθε μέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δημοτικές υπηρεσίες που βεβαιώνουν παραβάσεις και πρόστιμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου