ΤΟΠΙΚΑ

Αρωμα… γυναίκας

αρωμα-γυναίκας-52853

Στο Προεδρείο του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Αρωμα γυναίκας… στην προεδρεία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που συγκροτήθηκε χθες σε σώμα. Η Μιράντα Σεφερκόλλι, εκλέχθηκε από τους συμμαθητές της στη θέση του προέδρου και είναι η πρώτη φορά, που το «τιμόνι» του 15μελούς αναλαμβάνει γυναίκα, σε ένα σχολείο κατ’ εξοχήν… ανδροκρατούμενο.

Αυτή την περίοδο οι μαθητές όλων των σχολείων, βρίσκονται σε ρυθμούς εκλογών για την ανάδειξη των πενταμελών και δεκαπενταμελών μαθητικών τους συμβουλίων. Ηδη στα περισσότερα σχολεία, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για το στήσιμο της κάλπης σε επίπεδο τμημάτων και σχολικών μονάδων, προκειμένου οι μαθητές να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποί τους.

Για τη διενέργεια των εκλογών προβλέπεται μία ώρα άδεια σε κάθε τμήμα για την εκλογή του πενταμελούς συμβουλίου και τρεις ώρες για την ανάδειξη του 15μελούς σε κάθε σχολική μονάδα. Σημειώνεται ότι φέτος, ο θεσμός των μαθητικών συμβουλίων, μέσω των οποίων οι μαθητές έχουν τη δική τους φωνή στα εκπαιδευτικά δρώμενα, συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και νέα πρόεδρος αναδείχθηκε η Μιράντα Σεφερκόλλι. Όπως δήλωσε η ίδια, στόχος του μαθητικού κινήματος θα είναι η δρομολόγηση παρεμβάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών του σχολείου και η διενέργεια εκπαιδευτικών εκδρομών. «Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουμε μέσα από διάλογο κι όχι μέσω καταλήψεων», πρόσθεσε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου