ΤΟΠΙΚΑ

Εξετάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή Γιάννη Μεσσήνη

εξετάζεται-από-το-στε-η-προσφυγή-γιάνν-56525

Κατά των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη κατά των πρυτανικών εκλογών. Περίπτωση δικαίωσης του κ. Μεσσήνη, σημαίνει ότι θα υπάρξει και νέα εναλλαγή στο «τιμόνι» του ιδρύματος.

Η κρίση στο Θεσσαλικό ΑΕΙ, ξεκίνησε από την περασμένη άνοιξη. Ο κ. Μεσσήνης είχε ζητήσει την έγκριση της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων σε επτά αναπληρωτές Πρύτανη για να υποβοηθήσουν το έργο του, κάτι που απέρριψε το Συμβούλιο του Ιδρύματος. Παράλληλα και με αφορμή τη συνταξιοδότηση στις 31 Αυγούστου του κ. Μεσσήνη από τη θέση του καθηγητή, το Συμβούλιο προκήρυξε Πρυτανικές Εκλογές, δύο χρόνια πριν την ολοκλήρωση της θητείας του Πρύτανη.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν και ανέδειξαν νέο Πρύτανη τον καθηγητή Γιώργο Πετράκο. Πλην όμως ο πρώην Πρύτανης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Συμβουλίου του ιδρύματος για τις εκλογές. Η προσφυγή αυτή ορίστηκε να εξεταστεί σήμερα, ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Πρύτανη.

Περίπτωση δικαίωσης του Γιάννη Μεσσήνη, σημαίνει ότι θα υπάρξει και νέα εναλλαγή στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σε περίπτωση απόρριψης της ένστασης, οι περιπέτειες δεν τελειώνουν. Κι αυτό γιατί εκκρεμεί και δεύτερη ένσταση από τον πρώην αναπληρωτή Πρύτανη Βύρωνα Κοτζαμάνη, με κοινό παρονομαστή την ακύρωση των πρυτανικών εκλογών και του αποτελέσματός τους.

Σημειώνεται ότι στις πρυτανικές εκλογές υποψηφιότητα είχε θέσει ο κ. Κοτζαμάνης, αλλά «κόπηκε» από το Συμβούλιο. Είχε καταγγείλει συνδιαλλαγές μεταξύ συνυποψηφίου του και μέλους του Συμβουλίου και συγγενικές σχέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την απόρριψή του και πρόκριση άλλου υποψηφίου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου