ΤΟΠΙΚΑ

Κάθοδος φορτηγών στην Αθήνα

κάθοδος-φορτηγών-στην-αθήνα-501701

Στο πόδι για το επόμενο διήμερο οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως του Νομού Μαγνησίας, που προγραμματίζουν σήμερα… δυναμική κάθοδο στην Αθήνα και καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή. Ο τοπικός σύλλογος έχει μισθώσει δύο πούλμαν τα οποία σήμερα στις 7 το πρωί αναχωρούν από το δημαρχείο του Βόλου για την Αθήνα.

Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας με επιστολή του «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, καθώς ήδη οι επιπτώσεις πολλαπλασιάζονται σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη κρίση.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του τοπικού Συλλόγου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Μαγνησίας 100 και πλέον ιδιοκτήτες μαζί με τις οικογένειές τους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για κάθοδο σήμερα στην Αθήνα και συμμετοχή στην καθιστική διαμαρτυρία που θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή. Στην πρωτεύουσα θα βρεθούν και πολλοί Βολιώτες φορτηγατζήδες με τα Ι.Χ. τους.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην εξόντωση του κλάδου», υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του σωματείου Ζήσης Ντελόπουλος, αναγνωρίζοντας ωστόσο τα προβλήματα που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. «Δεν θέλουμε να είμαστε αντιμέτωποι με κανέναν κλάδο και ειδικότερα με τις επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε ούτως ή άλλως, παρέχοντας μεταφορικό έργο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του σωματείου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ήταν μονόδρομος από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν υπαναχώρησε βήμα, παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί να επανεξετάσει συγκεκριμένα πράγματα στο νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές.
Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας ζητείται από την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών «να εξαντλήσουν τον διάλογο με ευθύνη απέναντι στην οικονομία και την κοινωνία, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής.
Όπως υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος, η συνεχιζόμενη απεργία του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών έχει δημιουργήσει πλέον συνθήκες ασφυξίας στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλίας και την Κεντρική Ελλάδα.
Πολλές επιχειρήσεις -σύμφωνα με το εκτελεστικό όργανο που εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις της περιοχής- αδυνατούν να ανταποκριθούν σε συμβάσεις του εξωτερικού και χάνουν αγορές, που με δυσκολία εν μέσω κρίσης κέρδισαν, άλλες βρίσκονται σε αδυναμία να συνεχίσουν να λειτουργούν λόγω έλλειψης πρώτων υλών και σε άλλες λόγω έλλειψης καυσίμων η λειτουργία είναι πλέον προβληματική.

Ο Σύνδεσμος κάνει λόγο για «παραλογισμό ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, όπου η κρίση δοκιμάζει τα όρια αντοχής της οικονομίας και των επιχειρήσεων, αποδοκιμάζει επίσης τις μορφές αγώνα που έχουν επιλέξει οι φορτηγατζήδες, εκφράζοντας έντονη δυσφορία για τα «μπλόκα» που στήνονται και ζητά από την Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις περί επίταξης των οχημάτων.
«Οι πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις περί επίταξης των οχημάτων, δηλαδή εφαρμογής του νόμου, έμειναν στα χαρτιά αφήνοντας στην τύχη τους οικονομία και επιχειρηματικότητα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί. Ζητούμε από την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των απεργών να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διαλόγου με ευθύνη απέναντι στην οικονομία και την κοινωνία» καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου