ΤΟΠΙΚΑ

Κομβόι διαμαρτυρίας από φορτηγά

κομβόι-διαμαρτυρίας-από-φορτηγά-505347

Με κομβόι 17 βαρέων οχημάτων που διήλθε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου για να καταλήξει στην Νομαρχία Μαγνησίας στην οδό Αναλήψεως, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως της Μαγνησίας διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση για τα κλειστά επαγγέλματα.

Η χθεσινή κινητοποίηση αποτελεί ουσιαστικά την αρχή μίας νέας αντιπαράθεσης μεταξύ ιδιοκτητών φορτηγών και Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνίας.

«Δυστυχώς ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση μάς ενέπαιξαν και δεν προχώρησαν στην αναίρεση κι ανακοπή της επίταξης. Κι εμείς αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας. Σεβόμαστε και τους πολίτες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες και δεν θέλουμε να κάνουμε τη κατάσταση δύσκολη για κανένα» επεσήμανε χθες ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών Δ.Χ. Μαγνησίας Ζήσης Ντελόπουλος.

Στη συνάντηση που έγινε στη Νομαρχία με την αρμόδια αντινομάρχη Εύη Αδαμάκη επιδόθηκε ψήφισμα όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται οι προτάσεις τους.

Οι ιδιοκτήτες μεταξύ άλλων προτείνουν οι υπάρχουσες άδειες να θεωρούνται στοιχείο του μετοχικού κεφαλαίου των συνισταμένων Εταιριών και να τεθούν αντικειμενικά κριτήρια σε σχέση με τον αριθμό των χορηγηθέντων αδειών σε κάθε νέα εταιρία. Παράλληλα ζητούν πενταετή μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του νέου νόμου κ.α.

Με διέλευση από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου και συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας ξεκίνησαν σήμερα οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών και των οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως και σε τοπικό επίπεδο.

Το κομβόι 17 αυτοκινήτων ξεκίνησε από τον Περιφερειακό στις 12:30 περίπου το μεσημέρι διέσχισε την πόλη του Βόλου συντεταγμένα και κατέληξε στη Νομαρχία όπου κατατέθηκε ψήφισμα Ιδιοκτήτες και οδηγοί την ερχόμενη Δευτέρα προσανατολίζονται να αποκλείσουν συμβολικά σε καθημερινή βάση μία τουλάχιστον δημόσια υπηρεσία, ξεκινώντας από τη Νέα Ιωνία με αποκλεισμό του κτηρίου της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου