ΤΟΠΙΚΑ

Οριακά αντέχει η μία κλινική ~ Προ των πυλών για 2ο τμήμα covid στο Αχιλλοπούλειο

οριακά-αντέχει-η-μία-κλινική-προ-των-π-499442

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, προειδοποιούν οι γιατροί, αν δεν επιτευχθεί το τείχος ανοσίας – Επιπλέον 15 κρούσματα κορονοϊού – Θετικότητα και στα χθεσινά rapid tests

Από τις νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται οι γιατροί του Αχιλλοπουλείου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Με δεδομένο ότι σε μία εβδομάδα διπλασιάστηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου, δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για το τι θα επακολουθήσει. Ηδη η μία κλινική κορονοϊού που είναι σε λειτουργία φιλοξενεί 24 ασθενείς, ενώ 53χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ κορονοϊού.

Αν η ροή εισαγωγών νέων κρουσμάτων συνεχιστεί, από την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να ανοίξει και δεύτερη κλινική covid. Μέχρι πριν από 15 ημέρες το συγκεκριμένο σενάριο φάνταζε μακρινό. Τώρα όμως δυστυχώς είναι το πλέον αισιόδοξο.

«Το είχαμε πει εξαρχής πως αν δεν σπεύσουν οι πολίτες να εμβολιαστούν θα μπούμε σε περιπέτειες. Δυστυχώς ορισμένοι αψήφησαν αυτές τις εκκλήσεις. Ενδεχομένως να πίστευαν ότι κινδυνολογούμε. Ο ιός όμως δεν «μπλοφάρει». Είναι ζωντανός και μέσω των μεταλλάξεων πλέον μεταδίδεται με επικίνδυνα γρήγορους ρυθμούς. Για αυτό και οι νοσηλείες αυξάνονται από μέρα σε μέρα», σχολίασε σχετικά ο Χ. Μάνδρος, επικεφαλής των κλινικών κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία 15 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων ένα στις Β. Σποράδες.

Πέντε θετικά στα rapid tests

Παραμένει η θετικότητα στους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που γίνονται από τον ΕΟΔΥ και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Στους χθεσινούς ελέγχους εντοπίστηκαν πέντε θετικά rapid tests στον κορονοϊό.

Ειδικότερα, στο λιμάνι της Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν 211 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στον Άνω Βόλο (7ηη ΤΟΜΥ Ιωλκού) σε συνολικό αριθμό 120 δειγμάτων καταγράφηκαν 2 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 18 έτη.

Μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας σε συνολικό αριθμό 316 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε άνδρα 20 ετών.

Στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου, σε συνολικό αριθμό 334 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. και αφορά σε γυναίκα 56 ετών.

Τέλος, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σε συνολικό αριθμό 200 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε γυναίκα 42 ετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου