ΣΤΙΒΟΣ

Ανοίγει τις πύλες του το Πανθεσσαλικό για αθλητικά γεγονότα

ανοίγει-τις-πύλες-του-το-πανθεσσαλικό-549626

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Επίσημη πρώτη για τη φιλοξενία αγώνων Στίβου για το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021. Εκατοντάδες βετεράνοι αθλητές του Στίβου από όλη την Ελλάδα θα αγωνιστούν στους χώρους του Σταδίου και με τον τρόπο αυτό ξεκινά μία συνεχής εκμετάλλευση του χώρου προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες διοργανώνονται από την Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών Στίβου ως τμήματος του ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Βόλου και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ως μέλος της Ομοσπονδίας, στους αγώνες θα παρευρεθεί και η Άννα Βερούλη, ενώ με την παρουσία τους θα τιμήσουν το πρωτάθλημα μεγάλοι Έλληνες αθλητές του χώρου. Θα γίνουν αγώνες για κάθε ένα από τα αγωνίσματα του Στίβου και η ηλικία των αθλητών θα είναι από 35 ετών και άνω.

Παράλληλα με τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί και τιμητική εκδήλωση για Βολιώτες αθλητές που διέπρεψαν στο χώρο του Στίβου και συγκεκριμένα από τον Δήμο Βόλου και την Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον αθλητισμό οι Βούλα Τσιαμήτα και Απόστολος Καθηνιώτης, ενώ στη μνήμη του Πρωταθλητή Θρασύβουλου Παξινού, θα παραλάβουν τιμητική πλακέτα μέλη της οικογενείας του.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 πρωινές και απογευματινές ώρες με τηρούμενα όχι μόνο τα πρωτόκολλα διεξαγωγής επίσημων αγώνων Στίβου, αλλά και με ιδιαίτερη προσοχή στα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά διατυπώνονται από τη σχετική νομοθεσία.

Στην πόλη του Βόλου θα φιλοξενηθούν αθλητές, παράγοντες του αθλητισμού, συνοδοί, τεχνικοί αγώνων, κριτές και συνοδοί των αθλητών, σε αριθμό μεγαλύτερο αυτού των χιλίων επισκεπτών.

Οι τιμητικές και οι λοιπές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν άνευ παρουσίας κοινού προκειμένου να τηρηθούν οι σχετικές διατάξεις που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, οι όροι φιλοξενίας των συντελεστών (γεύματα, τεχνικές συσκέψεις κλπ) θα πραγματοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

«Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός στους χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου, για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή και το προσωπικό του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου – Διεύθυνση Αθλητισμού, απέδειξαν ότι είναι έτοιμοι να διαχειριστούν την κάθε δύσκολη κατάσταση και να αναδείξουν το Πανθεσσαλικό Στάδιο σε πόλο έλξης μεγάλων αθλητικών γεγονότων και να αναπτύξουν για την περιοχή μας σε ετήσια βάση τον αθλητικό τουρισμό», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

Το επόμενο μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, αφορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων του ΣΕΓΑΣ το οποίο θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Ιουλίου 2021 με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων αθλητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου