ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλοπουλείο: Εσπασαν κάθε ρεκόρ οι νοσηλευόμενοι

αχιλλοπουλείο-εσπασαν-κάθε-ρεκόρ-οι-ν-824911

Κατειλημμένα 41 κρεβάτια στις κλινικές COVID-19 και τον 7ο όροφο, που πλέον φιλοξενεί ασθενείς που νοσούν

«Φωτιά» έχουν πάρει στο νοσοκομείο Βόλου γιατροί και νοσηλευτές προκειμένου να διαχειριστούν τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό νοσηλευόμενων από κορονοϊό στις ειδικές κλινικές που έχουν δημιουργηθεί και συνεχώς μεταβάλλονται.

Χθες το απόγευμα συνολικά νοσηλεύονταν 41 άτομα, στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, την Κλινική COVID-19 που λειτουργεί στην Β’ Παθολογική στην παλιά πτέρυγα, καθώς και στην κλινική του 7ου ορόφου, όπου μέχρι προχθές λειτουργούσε η Α’ Παθολογική, η οποία όμως μεταφέρθηκε στον 5ο.

Στη μονάδα αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται πέντε άτομα από 47 έως 67 ετών. Στην παλιά β΄ Παθολογική νοσηλεύονται 27 άτομα από 35 έως 88 ετών. Στην Α’ Παθολογική που διατέθηκαν κλίνες νοσηλεύονται 8 άτομα από 58 έως 90 ετών και στη ΜΕΘ ένα άτομο 52 ετών.

Επίσης μεταξύ εκείνων που νοσηλεύονται και γιατροί του Αχιλλοπουλείου οι οποίοι νοσούν από κορονοϊό. Ειδικότερα νοσηλεύονται ένας παθολόγος, δύο ειδικευόμενες, ένας βιοχημικός και ένας ορθοπεδικός που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Επίσης από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έχουν ασθενήσει 8 άτομα. Συνολικά πλέον σε καραντίνα βρίσκονται 20 υγειονομικοίγιατροί και άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό -που αποτελούσαν στενές επαφές.

Σήμερα αναμένεται να γίνει αναδιάταξη και στο Τμήμα Επειγόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος θα χωριστεί ώστε να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο τμήμα που θα δέχεται μόνο επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού.

Ενισχύεται η νοσηλευτική υπηρεσία

Οπως έγινε γνωστό τις επόμενες μέρες η νοσηλευτική υπηρεσία αναμένεται να ενισχυθεί με επιπλέον 11 άτομα επικουρικό προσωπικό. Πρόκειται για 4 υπαλλήλους ΤΕ Νοσηλευτικής, 2 ΥΕ βοηθούς θαλάμου, 4 ΥΕ τραυματιοφορείς και 1 ΤΕ Παρασκευάστρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου