ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο για τις αλλαγές στη φορολογία

σεμινάριο-για-τις-αλλαγές-στη-φορολογ-471965

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στο Συνεδριακό Κέντρο Φόρουμ στο Βόλο, το σεμινάριο που διοργάνωσε για τα μέλη του το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το οποίο αφορούσε όλες τις αλλαγές που ισχύουν στη φορολογία από 1.1. 2014.

Προς τους παρευρισκόμενους μίλησε ο Χρ. Γιαννόπουλος, πρώην στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αιμ. Νταγιάννης ο αντιπρόεδρος Σπ. Βαλιώτης και ο γενικός γραμματέας Γ. Χρηστάκης.

Ο εισηγητής παρουσίασε και ανέλυσε όλες τις αλλαγές που θα ισχύσουν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν φέτος τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τις αλλαγές που ισχύουν από 1.1. 2014 και οι οποίες θα ισχύσουν με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2015.

Ακόμη στο σεμινάριο αναλύθηκαν θέματα που άπτονται με το νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που ισχύει από φέτος και ειδικότερα με τις αλλαγές και τις νέες αυστηρές διατάξεις που ισχύουν όσον αφορά τα πρόστιμα που προβλέπονται από τη μη υποβολή ή την εκπρόθεσμη υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ κ.α. Πρόστιμα που είναι, κατ΄ελάχιστον, 1.000 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων και 2500 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Γ’ Κατηγορίας.

Ακόμη μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου τις τελευταίες μέρες συμμετέχουν και σε ειδικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν περιφερειακοί Δήμοι της Μαγνησίας, σε μία προσπάθεια να ενημερώσουν τους αγρότες για τον τρόπο τήρησης των βιβλίων τα οποία υποχρεούνται να κρατούν από φέτος όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Μία τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στην οποία από την πλευρά του ΟΕΕ παραβρέθηκε και μίλησε ο γ.γ. Γ. Χρηστάκης. Στην ίδια εκδήλωση ήταν ακόμη παρόντες η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου, ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Κ. Λάμπρου, καθώς και δεκάδες αγρότες της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου