ΤΟΠΙΚΑ

Εμποροι σε απόγνωση

εμποροι-σε-απόγνωση-471980

Ενας στους δύο εμπόρους του Βόλου δεν μπορεί να πληρώσει σήμερα τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα πέρα από το ότι μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, ένα μεγάλο ποσοστό να μην μπορεί να βγει σε σύνταξη εξαιτίας των οφειλών. Σύμφωνα με τους εμπόρους αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται μέρα με την μέρα, καθώς προστίθενται όλο και περισσότεροι έμποροι στη λίστα των οφειλών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

«Οι μισοί έμποροι του Βόλου δεν έχουν πλέον δυνατότητα ούτε να αγοράσουν φάρμακα αλλά πολλοί από αυτούς ούτε καν να βγουν στη σύνταξη αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις εισφορές τους προς τον ΟΑΕΕ» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα είναι όντως πάρα πολύ μεγάλα και τα χτυπήματα έρχονται από παντού με αποκορύφωμα το ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις ανάγκες για φάρμακα για τα παιδιά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο, η λίστα με τους εμπόρους που έχουν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ -μέχρι και 25.000 ευρώ- όλο και μεγαλώνει ωστόσο όπως διευκρινίζει, πολλοί έμποροι λόγω αξιοπρέπειας δεν φανερώνουν τα προβλήματά τους.

Εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί ένα μεγάλο ποσοστό εμπόρων, δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη λόγω συσσωρευμένων οφειλών και όχι εξαιτίας απροθυμίας αλλά γιατί όντως αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

Ο μεγάλος φόβος των εμπόρων είναι ότι αν δεν καταφέρουν να προβούν σε σχετικές ρυθμίσεις, ο ΟΑΕΕ θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις. Οι έμποροι πλέον ελπίζουν στη δημιουργία μιας ευνοϊκής, ρεαλιστικής ρύθμισης των οφειλών τους για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους αλλά και να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τέλος ο κ. Τσέλιος ανέφερε ότι το παραπάνω πρόβλημα, μεταξύ άλλων θα συζητηθεί σε ενημερωτική ημερίδα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αύριο Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, με θέμα «Νέο Φορολογικό Καθεστώς – Νέες Φορολογικές διαδικασίες και προβλήματα που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις», με σκοπό την ενημέρωση των μελών για τις τρέχουσες εξελίξεις και αλλαγές που έχουν επέλθει στη φορολογία και στο ΚΦΑΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου