ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας για χωματερή

ανακοίνωση-της-περιβαλλοντικής-πρωτ-471993

«Πέρασε ένα εξάμηνο από την πυρκαγιά που κατέκαψε περίπου 4.000 τόνους πλαστικά στη Β’ ΒΙΠΕ και τα καμένα πλαστικά δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη από το χώρο της πυρκαγιάς», τονίζει σε ανακοίνωση η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, την οποία υπογράφουν οι Γιάννης Γερόπουλος και Κώστας Βολιώτης. Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιβάλλοντας 20.000 ευρώ πρόστιμο, το οποίο δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα πληρωθεί, θεωρεί φαίνεται ότι έπραξε το καθήκον της και ότι οι υποχρεώσεις της σταματούν εδώ.

Δε φτάνει η ανυπαρξία ελέγχων δηλαδή, αλλά και όταν δημιουργούνται προβλήματα, όπως αυτό της πυρκαγιάς, δεν αποκαθίσταται το περιβάλλον.

Υπάρχει όμως και το εργοστάσιο ανακύκλωσης, το οποίο θεωρήθηκε ότι είχε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, το οποίο στο χώρο του κυρίως εργοστασίου του έχει δημιουργήσει παράνομη χωματερή.

Παρά τη σχετική καταγγελία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και την αυτοψία που διενήργησε το αρμόδιο ΚΕΠΕ και διαπίστωσε 15 παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων, ο σωρός της χωματερής αυτής αντί να εξαφανιστεί αυξήθηκε!

Στην προκειμένη περίπτωση η Περιφέρεια επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ και έκτοτε η χωματερή ζει και βασιλεύει! Με τέτοιες συνθήκες η προστασία του περιβάλλοντος καταντάει να μοιάζει με ανέκδοτο, παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας από τους υπεύθυνους.

Νομίζουμε ότι είναι καιρός να αποκατασταθεί το περιβάλλον και στις δύο περιπτώσεις και δικαιολογίες δεν χωράνε!».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου