ΤΟΠΙΚΑ

Νέο δρομολόγιο Βόλος-Αλεξανδρούπολη

νέο-δρομολόγιο-βόλος-αλεξανδρούπολη-46612

Αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Ο Βόλος με την Αλεξανδρούπολη θα συνδεθεί μέσα στους επόμενους μήνες με νέο δρομολόγιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας και ενδιάμεσους σταθμούς την Καβάλα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες υπογράφηκε κοινή απόφαση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό με τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Παυλίδη, με την οποία καθορίζουν τη νέα υπεραστική γραμμή, που θα συνδέει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, το Βόλο, με την πρωτεύουσα του Εβρου, Αλεξανδρούπολη.

Το δρομολόγιο από Βόλο προς Αλεξανδρούπολη, με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας θα κάνει πρώτη στάση στην Καβάλα, δεύτερη στάση στην Ξάνθη και την Κομοτηνή αποκλειστικά και μόνο για την αποβίβαση των επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν την έναρξη του δρομολογίου αναμένεται να προηγηθεί σχετική μελέτη βιωσιμότητας και σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό του δρομολογίου αναμένεται να είναι δύο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή και κάθε Κυριακή.

Η συγκεκριμένη γραμμή αναμένεται να καλύπτει κυρίως ανάγκες μετακίνησης φοιτητών και φαντάρων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα δρομολόγια προς τον νέο προορισμό αναμένονται να ξεκινήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Ουσιαστικά για την υλοποίηση του συγκεκριμένου δρομολογίου εμπλέκονται το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης τόνισε ότι είναι ένα δρομολόγιο που σχεδιάζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό και ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει. Ο κ. Κολυνδρίνης τόνισε ότι αρχικά το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται δύο φορές της εβδομάδα και ανάλογα με το ενδιαφέρον των επιβατών θα καθοριστούν τα τελικά δρομολόγια.

Τέλος, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας επεσήμανε ότι ουσιαστικά με την έναρξη της συγκεκριμένης γραμμής, οι επιβάτες από το Βόλο μέσω του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Βόλου θα μπορούν να ταξιδεύσουν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου