ΤΟΠΙΚΑ

«Σήμα κινδύνου» από εκπαιδευτικούς για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία

σήμα-κινδύνου-από-εκπαιδευτικούς-γ-46620

Κοινό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών αύριο στη Λάρισα

Καθημερινά αυξάνονται οι μαθητές που πεινάνε και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι γονείς των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου διαθέτουν κάθε χρόνο πάνω από 2,8 δισ. ευρώ για βιβλία, τετράδια και φροντιστήρια. Οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία συνεχώς συρρικνώνονται. Κενά σε όλα τα σχολεία και μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί, κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων, απαξίωση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Μ’ αυτό τον τρόπο, συνοπτικά, οι εκπαιδευτικοί περιγράφουν την κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση και εκπέμπουν «σήμα κινδύνου».

Οι δύο Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, απηύθυναν κάλεσμα να ξεκινήσει «ένα μεγάλο οδοιπορικό υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Ως αφετηρία προσδιορίστηκαν συλλαλητήρια στις έδρες των περιφερειών της χώρας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας συμμετέχει στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους σε συμμετοχή, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης και να μη συμμετέχουν σε διαδικασίες που «έχουν ως στόχο τη χειραγώγηση, την απόλυση, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατηγοριοποίηση των σχολείων».

Τα αυτοκίνητα για τη Λάρισα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, στις 17:30, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου