ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδρά η ΕΛΜΕ στις αναθέσεις άλλων ειδικοτήτων

αντιδρά-η-ελμε-στις-αναθέσεις-άλλων-ει-74083

Υπ’ ατμόν οι καθηγητές για το ζήτημα της διδασκαλίας σχολικών μαθημάτων με δεύτερη ανάθεση από καθηγητές άλλης ειδικότητας. Το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, επιχειρεί να καλύψει τα κενά ειδικοτήτων στα Γυμνάσια και Λύκεια με το εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει στη διάθεσή του.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνει προτεραιότητα στους μόνιμους καθηγητές των σχολικών μονάδων. Καθηγητές ξενόγλωσσων μαθημάτων συμπληρώνουν το ωράριό τους στο σχολείο με την ανάληψη της διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας, καθηγητές πληροφορικής διδάσκουν μαθηματικά κ.ο.κ. Την ίδια ώρα καθηγητές ειδικοτήτων, μοιράζουν το ωράριο διδασκαλίας τους για να διδάξουν το μάθημά τους, σε τρεις και τέσσερις σχολικές μονάδες.

Οι αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, δεν ξεπερνούν μόνο τους Συλλόγους Καθηγητών, που είναι υπεύθυνοι για τις δεύτερες αναθέσεις μαθημάτων. Εχουν φέρει σε σύγκρουση καθηγητές μεταξύ τους, με αντικρουόμενα συμφέροντα. Συγκρούσεις που εκφράστηκαν και στο ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, την περασμένη εβδομάδα, όπου έγινε λόγος για παρατυπίες που κινούνται στα όρια της παρανομίας.

Σήμερα, συγκαλείται εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για νομική προσφυγή εναντίον του ΠΥΣΔΕ, κήρυξη στάσης εργασίας και αποκλεισμού του ΠΥΣΔΕ ή παρέμβαση στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Σχετικά άρθρα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ~ Καθηγητής Αγγλικών διδάσκει ιστορία!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου