ΤΟΠΙΚΑ

Υπ’ ατμόν οι καθηγητές για την αξιολόγηση

υπ-ατμόν-οι-καθηγητές-για-την-αξιολό-464045

Προχωρούν σε στάσεις εργασίας από Δευτέρα για να μη συμμετάσχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια

Επί ποδός και οι καθηγητές της Μαγνησίας για το μέτρο της αξιολόγησης. Μετά τους δασκάλους που αντιστάθηκαν σθεναρά ενάντια στο νέο θεσμό, τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων παίρνουν από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουνίου και οι καθηγητές, που καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν σεμινάρια επιμόρφωσης για να εφαρμόσουν την αξιολόγηση με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

ΠροΧθες, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος του επιμορφωτικού σεμιναρίου των διευθυντών δημοτικών σχολείων πάνω στους δείκτες αξιολόγησης.

Και πάλι 100 περίπου δάσκαλοι και διευθυντές βρέθηκαν έξω από το προαύλιο του σχολείου, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο μέτρο. Με τη λήξη όμως της τρίωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους δασκάλους, συμπληρωματικά στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΔΟΕ για τους διευθυντές των σχολείων, περίπου 15 διευθυντές πέρασαν το κατώφλι για να συνεχίσουν την επιμόρφωσή τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία όμως αντιστάθηκε στο μέτρο, που όπως λένε οι εκπαιδευτικοί θα σηματοδοτήσει την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη χειραγώγηση των δασκάλων.

Η σκυτάλη στους καθηγητές

Τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, παίρνουν πλέον οι καθηγητές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, προγραμμάτισε σεμινάρια για τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού με αντικείμενο την αξιολόγηση για τις 16, 17, 23, 24, 25 και 26 Ιουνίου.

Σε όλα τα σεμινάρια στις παραπάνω προκαθορισμένες ημερομηνίες, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας απαντά αγωνιστικά. Εχει προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας τόσο για τους διευθυντές όσο και για τους καθηγητές, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκφράζει την αντίθεσή της «στον επιβαλλόμενο θεσμό της αξιολόγησης και ζητά από τους καθηγητές να αγωνιστούν για να αποτρέψουν το μέτρο.

Ζητά τέλος από την Ομοσπονδία να προκηρύξει συμπληρωματικές στάσεις εργασίας από τις 9 έως τις 11 το πρωί.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου