ΤΟΠΙΚΑ

Με οριακή πλειοψηφία κατά της Αξιολόγησης

με-οριακή-πλειοψηφία-κατά-της-αξιολόγ-498216

Με οριακή πλειοψηφία, ενδεικτική και του κλίματος που υπάρχει στα σχολεία, πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η θέση κατά της Αξιολόγησης, την οποία καλούνται να υιοθετήσουν οι καθηγητές.

Το περασμένο Σάββατο, σε συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τάχθηκε με τέσσερις ψήφους -έναντι τριών- κατά της Αξιολόγησης, που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας. Η απόφαση φαίνεται να δίχασε το σώμα, όπως άλλωστε δημιουργεί αντίπαλα «στρατόπεδα» και μέσα στα ίδια τα σχολεία, με άλλους καθηγητές να τάσσονται κατά και άλλους υπέρ του μέτρου της αξιολόγησης.
Χθες το πρωί, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, σε υλοποίηση της απόφασης που έλαβε, έστειλε στους Συλλόγους Διδασκόντων των Γυμνασίων και Λυκείων, κείμενο το οποίο καλούνται να υπογράψουν, με στόχο να καταργηθεί το μέτρο στην πράξη.

Το σχέδιο έχει ως εξής:

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων του… Γυμνασίου/ΓΕΛ/ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο, για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων, αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.
Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας».

Γύρος συνελεύσεων

Ωστόσο, το παραπάνω αποτελεί άρνηση εκτέλεσης διαταγής, που επισείει κυρώσεις, βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και είναι άγνωστο, πόσοι τελικώς σύλλογοι καθηγητών, θα το υπογράψουν, δεδομένου μάλιστα ότι οι επιτροπές άρχισαν να συγκροτούνται ήδη σε κάποια σχολεία.

Σήμερα, Τρίτη, στις πέντε το απόγευμα, πρόκειται να συνεδριάσει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στους χώρους του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, προκειμένου να αποφασιστούν οι τρόποι οργάνωσης της αντίστασης «ενάντια στο νέο δούρειο ίππο της άλωσης του Δημόσιου Σχολείου και της χειραγώγησης τους εκπαιδευτικού». Εξάλλου, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις έξι το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για την Αξιολόγηση, αλλά και τις διαθεσιμότητες καθηγητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου