ΤΟΠΙΚΑ

Συνέλευση της ΕΛΜΕ για την αξιολόγηση

συνέλευση-της-ελμε-για-την-αξιολόγηση-490250

Επισπεύδει την προγραμματισμένη για τις 23 Ιανουαρίου, γενική συνέλευσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το «καυτό» θέμα των ημερών που συνιστά η Αυτοξιολόγηση στις σχολικές μονάδες.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τελικώς τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις έξι το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και αποκλειστικά θέματα συζήτησης θα είναι η Αξιολόγηση και οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών.

Η συνέλευση γίνεται τρεις ημέρες νωρίτερα, με φόντο τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ εκπαιδευτικών στις συνεδριάσεις των -ανά σχολείο- συλλόγων διδασκόντων, όπου καλούνται να αποφασίσουν αν θα εφαρμόσουν το μέτρο της αξιολόγησης ή θα αρνηθούν να συγκροτήσουν επιτροπές, κάτι που συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Στα σχολεία έχουν δημιουργηθεί δύο «μέτωπα», με άλλους καθηγητές να τάσσονται υπέρ του μέτρου, θεωρώντας ότι θα συμβάλλει στην εξέλιξή τους κι άλλους κατά, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν νέες δεξαμενές για διαθεσιμότητες.

Ερωτηματικά και αιτήματα για εμπεριστατωμένη ενημέρωση, πέφτουν βροχή στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας από εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται σε δίλημμα για τη στάση που θα τηρήσουν.

Πάντως, από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η «γραμμή» είναι κατά της αξιολόγησης. Ζητά να μπλοκαριστεί η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από μέτωπο που θα δημιουργήσουν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι. Ζητά επίσης να μη διαφοροποιηθεί ο ενιαίος χαρακτήρας της εκπαίδευσης και να δοθούν στην εκπαίδευση τα 3,5 εκ. ευρώ που θα δαπανηθούν για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου