ΤΟΠΙΚΑ

Εριξαν φόλα σε δεσποζόμενο σκύλο

εριξαν-φόλα-σε-δεσποζόμενο-σκύλο-463640

Μήνυση κατ’ αγνώστων υπέβαλλε ο ιδιοκτήτης του ημίαιμου «Φρίξου»

Βασανιστικό θάνατο από φόλα, μέσα στην αυλή του σπιτιού όπου έζησε τη στοργή και την αγάπη, βρήκε ένα ημίαιμο σκυλάκι, μόλις ενός έτους.

Αρρωστημένα μυαλά, έριξαν φόλα μέσα στην αυλή όπου βρισκόταν το κουτάβι. Φαίνεται ότι ακόμη κι η παρουσία του για ορισμένους ήταν ενοχλητική έστω και πίσω από τα κάγκελα της αυλής.

Το σκυλί ξεψύχησε αβοήθητο, στην αυλή, όπου το είχε περιμαζέψει η νέα του οικογένεια. Είχε νιώσει την εγκατάλειψη στους δρόμους από τις πρώτες ημέρες της ζωής του. Τα άκακα μάτια του αδέσποτου ήταν που συγκίνησαν τα μέλη μιας οικογένειας, που το μάζεψαν και του πρόσφεραν στέγη, τροφή και αγάπη, στο σπίτι τους στον Προφήτη Ηλία στην περιοχή του Ανω Βόλου.

«Φρίξο» ονόμασαν το κανελί ημίαιμο, που έζησε μαζί τους μια ολόκληρη χρονιά. Μέχρι και χθες τα ξημερώματα, οπότε και άγνωστοι πέταξαν φόλα στην αυλή, με αποτέλεσμα το σκυλάκι να βρει βασανιστικό θάνατο.

Οταν το πρωί, η κόρη του ιδιοκτήτη σηκώθηκε για να πάει για δουλειά, αντιλήφθηκε ότι ο «Φρίξος» απουσίαζε… Δεν ήρθε κάτω από το παράθυρο της κουζίνας να την καλημερίσει με τον τρόπο του, κουνώντας την ουρά του, όπως έκανε κάθε πρωί. Διαπίστωσε ότι κείτονταν νεκρός λίγα μέτρα πιο πέρα, στο κεφαλόσκαλο.

Η οικογένεια δεν μπορούσε να αντιληφθεί ποιο άρρωστο μυαλό,. πέταξε φόλα μέσα στην αυλή για να σκοτώσει το σκύλο τους, που κατά γενική ομολογία ήταν πολύ φιλικός και αγαπητός στους γείτονες.

Ο ιδιοκτήτης υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων. Ηταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει στη μνήμη του πιστού φίλου της οικογένειας που δεν πρόλαβε να ζήσει για πολύ μαζί τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου