ΤΟΠΙΚΑ

Παραδοσιακά μοτίβα

παραδοσιακά-μοτίβα-463236

Υφαντά, κεντήματα και χειροτεχνήματα στην έκθεση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

Εκθεση με χειροποίητες ευφάνταστες καλλιτεχνικές δημιουργίες δια χειρός του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου άνοιξε προχθές στο κοινό, στο χώρο όπου στεγάζεται το εργαστήρι υφαντικής, στη συμβολή των οδών Δον Δαλεζίου και Ρήγα Φεραίου. Περιλαμβάνει δημιουργίες γεμάτες χρώματα, σχέδια και φαντασία, άλλες με παραδοσιακά μοτίβα και άλλες με μοντέρνα, οι οποίες αποτυπώνουν την τέχνη της υφαντικής και του λασέ μακραμέ, που εξυφαίνεται στα εργαστήρια του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

Η παραπάνω έκθεση είναι μια καλή ευκαιρία για ευφάνταστα, διακοσμητικά, χρηστικά και οικονομικά δωράκια με γεύση θάλασσας και καλοκαιριού, αγάπης και προσφοράς, από τις μικρές και μεγαλύτερες κυρίες που δοκιμάζονται στο χώρο αυτό, ασκώντας τις δεξιότητές τους στις παραδοσιακές αυτές τέχνες. Υφαντά παντός τύπου, τσάντες, κουρελούδες, σεμέν, μικρά και μεγαλύτερα, πουγκάκια, θήκες γιαλιών, γραβάτες, σουπλά, επιτοίχια πανό και ποικίλα διακοσμητικά. Κεντήματα με την τέχνη του λασέ και του μακραμέ σε ποικίλες εφαρμογές, διακοσμητικά, μπουκάλια, καθώς και πανέμορφα μάτια από κλωστές σε κοσμήματα με περίτεχνους κόμπους και πολύχρωμα μοτίβα του μακραμέ.

Υπενθυμίζεται ότι το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, πιστό στις αξίες του λαϊκού πολιτισμού, συνεχίζει την παράδοση της τέχνης του αργαλειού, με το εργαστήριο υφαντικής που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια, μαζί και του πολύ ενδιαφέροντος για τη δημιουργική απασχόληση εργαστηρίου λασέ και μακραμέ «ο δαντελένιος διάκοσμος», δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση, όχι μόνο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και στις διαχρονικές παραδοσιακές τέχνες, που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν.

Η λειτουργία της έκθεσης θα συνεχιστεί ως την επόμενη Πέμπτη 19 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό: τα πρωινά κάθε μέρα 10 π.μ. έως 1 το μεσημέρι και τα απογεύματα Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τις 5 μ.μ. έως 8 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 6 μ.μ. έως τις 9.μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου