ΤΟΠΙΚΑ

5ετία συγκρούσεων με το κατεστημένο ~ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ

5ετία-συγκρούσεων-με-το-κατεστημένο-πρ-463504

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη για θέμα του Δήμου

Πενταετία συγκρούσεων και ριζικών αλλαγών στο Δήμο Βόλου, θα είναι αυτή που ξεκινά από 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και τα ηνία της πόλης αναλαμβάνει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος. Το παραπάνω διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ο κ. Μπέος, αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο Δήμαρχο, Πάνο Σκοτινιώτη για τα δημοτικά ζητήματα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μπέος, την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, θα ανακοινώσει τους αντιδημάρχους και ορισμένους από τους Προέδρους των επιτροπών που θα τον πλαισιώσουν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Δήμο Βόλου. «Αμεσα οι συνεργάτες μου θα σηκώσουν μανίκια και θα πιάσουν δουλειά, προκειμένου από 1η Σεπτεμβρίου να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι», τόνισε ο νέος Δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας ότι το βάρος της πολιτικής θα πέσει -όπως είχε δεσμευτεί και προεκλογικά- στους τομείς της καθαριότητας, του κυκλοφοριακού, του νερού και των αδέσποτων.

Αμεση προτεραιότητα ο κ. Μπέος θα δώσει επίσης στα ζητήματα της ΔΕΥΑΜΒ, για τα οποία θα έχει αναλυτική ενημέρωση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα επιδιώξει στενή συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το ζήτημα της άμεσης λειτουργίας του Περιφερειακού δρόμου. Μάλιστα, η πρώτη του «σύγκρουση» εντοπίζεται σε αυτό το σημείο. Διαφώνησε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη ως προς το ποιος θα πρέπει να αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία του έργου.

«Για τον περιφερειακό έχω διαφορετική εικόνα. Δεν θα πρέπει να τσακώνεται η Περιφέρεια και ο Δήμος και να την πληρώνει ο πολίτης. Ο περιφερειακός πρέπει να παραδοθεί για το καλό των πολιτών. Θεωρώ δεδομένο ότι θα βρεθεί λύση. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε την ερχόμενη πενταετία, ως περίοδο συγκρούσεων με το κατεστημένο και ριζικών αλλαγών. «Θα έρθουμε σε ρήξη. Δεν θα ακολουθήσουμε τα γρανάζια του συστήματος», είπε και αναφέρθηκε στην περίπτωση της ιδιαιτέρας γραμματέως του Δημάρχου, χωρίς να την κατονομάσει, χαρακτηρίζοντάς την όμως μέρος του κατεστημένου. «Ο κ. Σκοτινιώτης έχει την ίδια ιδιαιτέρα, που είχαν και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι. Είναι μέρος του συστήματος αυτή η γυναίκα», σημείωσε ενώ προανήγγειλε μείωση του αριθμού των 61 επιτροπών που λειτουργούν στο Δήμο Βόλου. «Χαρτζιλίκια τέλος. Και σε όποιον αρέσει. Αυτή θα είναι η νοοτροπία μας και θα δουλέψουμε με γνώμονα το καλό της πόλης», ανέφερε σε αυστηρό τόνο.

Πάντως ο κ. Μπέος χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Σκοτινιώτη θετική και δήλωσε διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί του όπως και με τους υπαλλήλους του Δήμου αλλά και τους φορείς της πόλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκοτινιώτης, δήλωσε ότι αποτελεί αυτονόητο δημοκρατικό καθήκον να ενημερώσει το νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο. Αναφερόμενος δε στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα ο κ. Μπέος, εστίασε στο θέμα της συντήρησης και λειτουργίας του Περιφερειακού δρόμου, που ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα, αλλά φαίνεται να γίνεται «μπαλάκι» μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας ως προς τη συντήρηση και λειτουργία του. «Πρόκειται για δευτερεύον εθνικό δίκτυο που συνδέεται με διευρωπαϊκό δίκτυο, που είναι ο άξονα Βόλου – Βελεστίνου και με τριτεύον δίκτυο που είναι ο δρόμος Βόλου – Τσαγκαράδας. Επομένως θα πρέπει να είναι ενιαία η διαχείριση του δικτύου από τον φορέα που έχει την εμπειρία, στελεχωμένες υπηρεσίες και οικονομικές δυνατότητες. Και αυτός ο φορέας είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας», είπε ο κ. Σκοτινιώτης.

Ο σημερινός Δήμαρχος, αναφέρθηκε επίσης στο κυρίαρχο ζήτημα της σύνταξης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει επίσης να δοθεί προτεραιότητα στο επιχειρησιακό σχέδιο 2015 – 2020 με στόχο τη διεκδίκηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου