ΤΟΠΙΚΑ

Μπαζωμένο ρέμα στην Τούμπα Επισκοπής

μπαζωμένο-ρέμα-στην-τούμπα-επισκοπής-851206

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου κ. Ηλ. Ξηρακιάς και ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Ι. Γκουντέλιας, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή και τον αναπληρωτή διευθυντή της Υπηρεσίας, Γ. Γίδαρη και Α. Σουβατζή, επισκέφθηκαν χθες τη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού και ενημερώθηκαν από τον απερχόμενο Δήμαρχο Π. Μουτσινά για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στους οικισμούς του πρώην Δήμου.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που αποκαλύφθηκε από την επίσκεψη των Αντιδημάρχων και των μηχανικών του Δήμου είναι ότι λίγο πιο κάτω από το γήπεδο της περιοχής, στη θέση «Πλάι» στην περιοχή Τούμπα της Επισκοπής, το φυσικό ρέμα της περιοχής διακόπτεται από αυθαίρετες επιχωματώσεις και απόρριψη προϊόντων εκσκαφής. Η μεγάλη αυτή μάζα των προϊόντων εκσκαφής κινδυνεύει σε περίπτωση μεγάλης πλημμύρας να διαβρωθεί και να μεταφερθεί στις χαμηλότερες ζώνες του Αγίου Γεωργίου και της Άλλης Μεριάς, προκαλώντας καταστροφές.

Ο κ. Μουτσινάς ενημέρωσε ότι έχει συνταχθεί μελέτη οριοθέτησης του ρέματος, αλλά δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί η κατασκευή έργων λόγω έλλειψης χρημάτων. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Ξηρακιάς ζήτησε να κληθεί ο μελετητής του έργου, προκειμένου να παρουσιάσει τη μελέτη και να εξεταστεί το ενδεχόμενο, αν υπάρχει «ωριμότητα» μελετών και εγκρίσεων, να υποβληθεί για χρηματοδότηση στην ανοικτή πρόσκληση του ΠΕΠ για αντιπλημμυρικά έργα.

Ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Βόλου επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή γήπεδο 8Χ8 στη θέση «Πλάϊ», όπου υπήρξαν διαμαρτυρίες περιοίκων για την πρόκληση καταπτώσεων από τις ανάντι περιοχές. Από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ανατεθεί η διαμόρφωση και η επέκταση παλαιού μικρού γηπέδου υπό την εποπτεία της ΤΥΔΚ. Μετά από διαμαρτυρίες των περιοίκων χθες δόθηκε εντολή να γίνει διακοπή εργασιών προκειμένου να εξεταστεί το θέμα από την Τεχνική Υπηρεσία. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε με βάση τις εκτιμήσεις των στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη διαμορφωθείσα κατάσταση, αλλά ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολική παρέμβαση στο σύνολο της δημοτικής έκτασης με πρόβλεψη στήριξης των πρανών.

Στη συνέχεια Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες επισκέφθηκαν το ημιτελές Δημαρχείο του τέως Δήμου Ιωλκού που πρέπει να ολοκληρωθεί και να αξιοποιηθεί από το Νέο Δήμο Βόλου. Υπολογίζεται ότι απαιτείται ποσό 300.000 – 400.000 ευρώ, ποσό για το οποίο θα αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης.

Ο κ. Ξηρακιάς, τέλος, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μουσείου Ιστορίας της πόλης και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών. Η Υπηρεσία και ο ανάδοχος του έργου εκτιμούν ότι στα μέσα Φεβρουαρίου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Η μελέτη της Ευαγγελίστριας

Η μελέτη του έργου «Ανάπλαση της πλατείας Ευαγγελιστρίας» θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου παρουσία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη στο κτήριο του Δημαρχείου Νέας Ιωνίας και ώρα 2 μετά το μεσημέρι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου