ΤΟΠΙΚΑ

Στην πρώτη γραμμή τα λατομεία

στην-πρώτη-γραμμή-τα-λατομεία-462462

Το ζήτημα των λατομείων και η λειτουργία τους μετά την επέκταση των ορίων Νatura συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη νέα Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, καθώς δεν μπορούν να εκδοθούν οι πολυπόθητες τελικές άδειες.
 
Πιο συγκεκριμένα με την αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στα όρια Νatura της περιοχής εντάχθηκαν εκτάσεις από το Καλαμάκι και το Νεοχώρι, περιοχές και στις οποίες υπάρχουν λατομεία. Η ένταξη των περιοχών στα όρια Νatura ουσιαστικά σημαίνει πως οι δραστηριότητες και δράσεις που αναπτύσσονται πλέον στις παραπάνω εκτάσεις θα πρέπει να είναι περιορισμένες και να ελέγχονται από το αρμόδιο Υπουργείο.
 
Να αναφερθεί πως το πρόβλημα προκύπτει μόνο στις ανωτέρω περιοχές, καθώς το ίδιο δεν ισχύει για τη Συκή και τα λατομεία που δραστηριοποιούνται εκεί.
 
Εν τω μεταξύ για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας πραγματοποίησε συνάντηση με το προεδρείο των λατόμων του Νεοχωρίου, στην οποία αφού αναλύθηκαν όλα τα θέματα συμφωνήθηκε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου να οριστεί συνάντηση με όλους τους λατόμους του Δήμου προκειμένου να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.
 
Πρέπει να αναφερθεί πως στο Δήμο Αφετών απασχολούνται περίπου 150 επαγγελματίες λατόμοι και από αυτούς οι 60 δραστηριοποιούνται στη Συκή, οι 55 στο Νεοχώρι και 30 περίπου στο Καλαμάκι, ενώ η έκδοση της άδειας έχει διάρκεια 15 έτη και το μίσθωμα που θα καταβάλλουν στο Δήμο οι λατόμοι σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει ανέρχεται στο ποσό των 450 ευρώ το χρόνο.
 
Συνεχείς συναντήσεις με φορείς
Την Τετάρτη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου συνάντηση με το προεδρείο της ΤουριστικήςΈνωσης Επαγγελματιών Νοτίου Πηλίου στην οποία μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε πως κύριο μέλημά του θα είναι, τόσο η δημιουργία πυλών εισόδου τουριστών στην περιοχή, όσο και η επιμελής καθαριότητα των τουριστικών περιοχών και ιδίως του παραλιακού μετώπου.
 
Τέλος ο κ. Φορτούνας συναντήθηκε με το προσωπικό από το «Βοήθεια στο Σπίτι», ξεκαθαρίζοντας πως πρώτη προτεραιότητα είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων και η τακτοποίηση των οφειλών των εισφορών στο ΙΚΑ που αφορούν σε όλο το προσωπικό της δομής.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου