ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμικό συλλαλητήριο στη Σκόπελο για το Νatura

δυναμικό-συλλαλητήριο-στη-σκόπελο-γι-851206

Φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθείται για τις περιοχές Νatura, ύψωσαν εκπρόσωποι φορέων και πολλοί κάτοικοι της Σκοπέλου, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες. Παρά την έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε στο νησί, οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία από το Δημοτικό Καφενείο έως το Δημαρχείο Σκοπέλου, όπου θυροκόλλησαν κοινό ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου για την «Βιοποικιλότητα – Natura 2000». Εκ μέρους της επιτροπής αγώνα μίλησαν στους παραβρισκόμενους ο πρόεδρος των οικοδόμων Σπύρος Πατσής καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και μηχανικός Μανώλης Ραμαντάνης, παραθέτοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Στις προθέσεις των μελών της Επιτροπής αγώνα κατά του νομοσχεδίου που έχει συσταθεί στην Σκόπελο, είναι η εντατικοποίηση των δυναμικών κινητοποιήσεων ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Μανώλης Ραμαντάνης, υπογραμμίζει ότι «όπως όλα δείχνουν, θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα, γιατί ήδη και το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου έχει ψηφίσει ομόφωνα αντίστοιχο ψήφισμα και έχει συσταθεί παράλληλα τετραμελής επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους εκπροσώπους και των τεσσάρων παρατάξεων, προκειμένου να υλοποιήσουμε συντονισμένες πρωτοβουλίες, προς την ίδια κατεύθυνση». Οι περαιτέρω κινήσεις «θα αποφασιστούν ανάλογα με τις εξελίξεις και είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα» επισημαίνει ο κ. Ραμαντάνης, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι κινήσεις θα καθοριστούν παράλληλα με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επίτευξη του κοινού στόχου». Στις προθέσεις του κ. Ραμαντάνη είναι να ενημερώσει, παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου για τις κοινές θέσεις της επιτροπής αγώνα, στη διάρκεια της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Στο κοινό ψήφισμα που θυροκολλήθηκε χθες στο Δημαρχείο της Σκοπέλου, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «το Νομοσχέδιο παραδίδει τη γη μας «φιλέτο» στα μεγάλα συμφέροντα, γιατί απαξιώνει ολοσχερώς την αξία της (ούτε 1% δεν έχει γήπεδα πάνω από 10 στρ) και γιατί θα μας καταδικάσει σε πλήρη οικονομικό μαρασμό. Οι συνέπειες του θα είναι ολέθριες για όλους μας, ακόμα και γι’ αυτούς που δε φαίνονται να θίγονται άμεσα». Κατά συνέπεια «καλούμε όλο το λαό της Σκοπέλου σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να σταματήσουμε την καταστροφή που απειλεί εμάς, τα παιδιά μας και τον τόπο μας» τονίζουν τα μέλη της επιτροπής αγώνα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου