ΤΟΠΙΚΑ

«Κάτω τα χέρια» απ’ την Ευαγγελίστρια

κάτω-τα-χέρια-απ-την-ευαγγελίστρια-462714

Η επαναφορά του ζητήματος ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελίστριας και μονοδρόμησης ή μετατροπής σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της Λεωφόρου Ειρήνης από τη Δημοτική Αρχή Βόλου έχει πυροδοτήσει νέο κύμα αντιδράσεων στις τάξεις κατοίκων και καταστηματαρχών. Χθες συγκεντρώθηκαν στο καφενείο της περιοχής, όπου και… τα άκουσαν ο περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Χαλέβας και ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Νίκος Μαυρόπουλος.

Έναν «εφιάλτη» τον οποίο απέφυγαν πριν τρία χρόνια ξαναβλέπουν μπροστά τους οι καταστηματάρχες της Λεωφόρου Ειρήνης. Μια πιθανή μονοδρόμηση ή πεζοδρόμηση της οδού από την Δημοκρατίας και πάνω θα οδηγήσει το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών σε οικονομική καταστροφή και τα λουκέτα στα μαγαζιά θα έρθουν το ένα μετά το άλλο.

Χθες καταστηματάρχες και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε καφενείο της περιοχής, όπου και παραβρέθηκαν οι κ.κ. Χαλέβας και Μαυρόπουλος, για να ακούσουν τα αιτήματά τους.

Όπως ξεκαθάρισαν οι δημότες, αρνούνται να δεχθούν τις παρεμβάσεις που προωθούνται από τη Δημοτική Αρχή, καθώς πέρα από το οικονομικό πρόβλημα που θα προκύψει, δουλεύουν αποκλειστικά σχεδόν με περαστικούς και οποιαδήποτε κυκλοφοριακή αλλαγή θα καταστήσει απαγορευτική την ολιγόλεπτη στάθμευση, η Ευαγγελίστρια είναι το σημείο αναφοράς της Νέας Ιωνίας.

Τελικά κάτοικοι και καταστηματάρχες ζήτησαν να έχουν συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, η οποία και καθορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη στις 2.00 μετά το μεσημέρι στο πρώην δημοτικό κατάστημα Νέας Ιωνίας.

«Ο πρώην Δήμαρχος κ. Μαβίδης είχε υποσχεθεί πως δεν θα γίνει τίποτα εφόσον δεν υπάρξει διαβούλευση με τους πολίτες της περιοχής. Αυτό ζήτησαν οι άνθρωποι και έχουν δίκιο» σημειώνει ο κ. Χαλέβας, ο οποίος φέρνει αντιρρήσεις για το εν λόγω έργο.

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστεί πώς δημοπρατήθηκε και υπογράφτηκε το συμφωνητικό για το έργο από τη στιγμή που οι μελέτες έχουν σημαντικές ελλείψεις.

Να αναφερθεί τέλος πως το έργο προβλέπει την πεζοδρόμηση του τμήματος μπροστά από την κύρια είσοδο της εκκλησίας και τη δημιουργία δρόμου διπλής κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μακεδονίας, πίσω από το ιερό της Εαυαγγελιστρίας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου