ΤΟΠΙΚΑ

Ορκωτοί λογιστές στη ΔΕΥΑΜΒ

ορκωτοί-λογιστές-στη-δευαμβ-462473

 

Για τρεις περίπου ώρες έδινε εξηγήσεις χθες το μεσημέρι στον ορκωτό λογιστή ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ Γιάννης Στάμος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι πρώτοι μετά από εντολή που δόθηκε μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών του πρώην Αντιδημάρχου, έτσι όπως αυτοί είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο φθινόπωρο και οι οποίοι είχαν απασχολήσει έντονα την τοπική κοινή γνώμη.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης παρουσίας του στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ ο Γ. Στάμος αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα που άπτονταν με τη λειτουργία της Διαδημοτικής Επιχείρησης τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα αναφέρθηκε επί μακρόν στην περίφημη υπόθεση με τα «τσαπάκια» (σκαπτικά μηχανήματα), καθώς και για το έργο της επέκτασης αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης. Ακόμη ο κ. Στάμος διατύπωσε τις απόψεις του και τις εύλογες απορίες που εγείρονται για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για το πόρισμα της Εταιρίας Συμβούλων για τις λιμνοδεξαμενές και για τις οποίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην Αντιδημάρχου, κατασπαταλήθηκαν 1.500.000 ευρώ περίπου, ενώ χρειάστηκαν, όπως τόνισε, μόνον 45.000 ευρώ για τη μελέτη σκοπιμότητας, που έπρεπε να προηγηθεί και όχι να ανατεθεί εκ των υστέρων. Ακόμη ο Γ. Στάμος ενημέρωσε τον ορκωτό λογιστή για την υπόθεση που είχε καταγγείλει για την προμήθεια χλωρίου με 2 ευρώ το λίτρο πλέον ΦΠΑ, ενώ υπήρχε προμηθευτής ύστερα από διαγωνισμό με 0,23 λεπτά το λίτρο πλέον ΦΠΑ. Επίσης το θέμα των υπερχειλιστών, συνολικά πέντε, για τους οποίους έχουν εκδοθεί αντίστοιχα τιμολόγια, ήταν ένα άλλο θέμα για το οποίο έδωσε εξηγήσεις ο κ. Στάμος, όπως επίσης και εκείνα που αφορούν τις οικονομικές απαιτήσεις της εταιρίας ΕΡΓΗΛ που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης και για το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις από την Οικονομική Υπηρεσία της Διαδημοτικής Επιχείρησης για το πώς δαπανήθηκε το αποθεματικό των 4.500.000 ευρώ του έτους 2005, καθώς και για το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες εξηγήσεις για το πλασματικό αποθεματικό των 4.600.000 ευρώ που αναγράφεται στον προϋπολογισμό του 2006 και για το οποίο έγινε λόγος από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων περί «λογιστικής αστοχίας».

Σημειώνεται πως ήταν η πολλοστή φορά που οι ορκωτοί λογιστές περνούσαν την πόρτα της ΔΕΥΑΜΒ με τον κ. Στάμο να ζητά, όταν συνταχθεί το πόρισμα, να έχει ένα αντίγραφο και ο ίδιος ως έχων έννομο συμφέρον, καθώς η υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ θα φθάσει -όπως όλα δείχνουν- στις δικαστικές αίθουσες. Σημειώνεται πως ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου έχει ζητήσει τη συνδρομή και τον έλεγχο όλων των καταγγελιών του από τους Ελεγκτές Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου