ΤΟΠΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο όλα τα θέματα

στο-μικροσκόπιο-όλα-τα-θέματα-851206

Τα προβλήματα της ποιότητας νερού στους περιφερειακούς Δήμους της Μαγνησίας και η διαμόρφωση νέας τιμολογιακής πολιτικής ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στη ΔΕΥΑΜΒ υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου. Μία σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Μαυρογιάννης, ο οποίος με απόφαση του Δημάρχου θα οριστεί Αντιπρόεδρος με ευρύτατες εκτελεστικές αρμοδιότητες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια της Διαδημοτικής Επιχείρησης Τασία Κολλιού, ο Διευθυντής Προγραμματισμού Γ. Κομνηνάκης και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Γ. Μακρής. Εντύπωση προκαλεί ότι από τη σύσκεψη που κράτησε τρεις ώρες περίπου απουσίαζε ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δημ. Κουτσιφέλης και οι υπεύθυνοι προϊστάμενοι Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ενώ έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι στη σύσκεψη ήταν παρών ο Διευθυντής του ΔΗΚΕΜΒ Χρ. Μπέσσας.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, δόθηκαν σαφείς εντολές για την κατάλληλη προετοιμασία της ΔΕΥΑΜΒ ώστε από τις αρχές Μαρτίου να είναι έτοιμη να λειτουργήσει σε νέα βάση, με την ένταξη και των συνενωθέντων Δήμων, έδωσαν στα υπηρεσιακά στελέχη της επιχείρησης ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο καθ’ ύλην αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Λεων. Μαυρογιάννης, στη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκοτινιώτης ζήτησε από τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ να προωθήσουν πακέτο προτάσεων που θα αποτελούν τομές στη μέχρι τώρα λειτουργία της και θα στοχεύουν σε τρεις βασικούς άξονες: την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της επιχείρησης, τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και τη νέα τιμολογιακή πολιτική. Επιδίωξη της νέας δημοτικής αρχής, όπως τόνισε, είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου συνολικής ανασυγκρότησης της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αξίωση της τοπικής κοινωνίας για καλή ποιότητα νερού και κοινωνικά δίκαιη τιμολόγηση.

Στο χρονικό διάστημα έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών για διεύρυνση των ορίων της ΔΕΥΑΜΒ, με την ένταξη σ’ αυτή όλων των συνενωθέντων Δήμων, δόθηκε εντολή να γίνει καταγραφή των δικτύων, δειγματοληψίες και αναλύσεις των νερών, καθώς επίσης και να προωθηθεί η μελέτη εγκατάστασης χλωριωτών στις δεξαμενές των συνενωθέντων Δήμων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού.

Ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε ακόμη να ενημερωθεί αναλυτικά για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζεται η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ ή άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Για το έργο αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης, για το οποίο αναμένονται οδηγίες του Υπουργείου για την επαναδημοπράτησή του, τόνισε την ανάγκη στενής παρακολούθησης ώστε να αποφευχθεί και ο παραμικρός κίνδυνος απένταξής του, ενώ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να υπάρχει ετοιμότητα για ένταξη έργων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως η επαναχρησιμοποίηση των νερών του Βιολογικού, σε σχετικά προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου