ΤΟΠΙΚΑ

Μπάζα έφραξαν το δίκτυο αποχέτευσης στην Πορταριά

μπάζα-έφραξαν-το-δίκτυο-αποχέτευσης-σ-454254

Τα λύματα χύνονταν στο ρείθρο του δρόμου!

Στο ρείθρο του δρόμου χύνονταν την Τρίτη το πρωί λύματα από το δίκτυο ακαθάρτων της Πορταριάς. Η δυσοσμία ήταν έντονη στην περιοχή όπου το περιεχόμενο της αποχέτευσης έβγαινε στο δρόμο, ο οποίος μετατράπηκε σε… προσωρινό «βόθρο».

Για το πρόβλημα ενημέρωσε τη ΔΕΥΑΜΒ, ο Πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Πορταριάς.

Οπως έγινε γνωστό, με ανακοίνωση της επιχείρησης, το αποχετευτικό σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα μικρή ποσότητα των λυμάτων να διαφεύγει στο ρείθρο του δρόμου.

Από την αυτοψία προέκυψε ότι κάποιοι καταναλωτές έριξαν στο δίκτυο ακαθάρτων ποσότητες αδρανών υλικών, οι οποίες συσσωρεύτηκαν στο θάλαμο των αντλιών. Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν εκτός λειτουργίας οι αντλίες.

Αμεσα συνεργείο προχώρησε σε απόφραξη του δικτύου. Αλλο συνεργείο, αποτελούμενο από τεχνίτη ηλεκτρολόγο, πρακτικό μηχανικό και εργάτη, διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κάποια μηχανολογική ή ηλεκτρολογική βλάβη αλλά στα αδρανή υλικά. Από τη συσσώρευση των μπαζών είχαν μετακινηθεί οι αντλίες από τη θέση άντλησης και την πρόσδεσή τους στον καταθλιπτικό αγωγό, με αποτέλεσμα να λειτουργούν χωρίς να διοχετεύουν λύμα στην κατάθλιψη.

Αμεσα ξεκίνησαν εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος. Παράλληλα, το δίκτυο «ανακουφιζόταν» από βυτίο προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η διαφυγή λυμάτων στο δρόμο.

Από χθες το πρωί, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και το δίκτυο λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο, ο έλεγχος συνεχίζεται, με τη ΔΕΥΑΜΒ να αναζητά τους υπαίτιους προκειμένου να τους επιβάλλει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Νόμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου