ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση για το νομοσχέδιο επικουρικής ασφάλισης

συγκέντρωση-για-το-νομοσχέδιο-επικου-448997

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε συγκέντρωση μεθαύριο Τρίτη 31 Αυγούστου στις 19:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο καλεί ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

«Η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση, είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε μια αντιλαϊκή πολιτική που στηρίχθηκε και προετοιμάστηκε από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί εφαρμογή του νόµου – λαιμητόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου) που έβαλε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην ασφάλιση, που η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίστηκε δραστικά, ανοίγοντας τον δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια ασφαλιστικών εταιρειών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ο Σύλλογος προτρέπει για απάντηση με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα. «Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον. Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο στη συγκέντρωση», αναφέρει.

Παλεύει για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές και επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης καθώς και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου