ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βρέθηκε σπίτι για την οικογένεια, που εγκλωβίστηκε στην Αλόννησο

βρέθηκε-σπίτι-για-την-οικογένεια-που-ε-513148

Θα περάσει την καραντίνα σε σπίτι, που προσέφερε δημότης

Διευθετήθηκε από τους τοπικούς φορείς του νησιού το ζήτημα με την οικογένεια Βολιωτών που εγκλωβίστηκε στην Αλόννησο λόγω κορονοϊού.

Αν και στην περιοχή δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας, από την ίδια μέρα που διαπιστώθηκε ότι η μητέρα είναι θετική στον κορονοϊό με αποτέλεσμα η οικογένειά της να μην μπορεί να ταξιδέψει, βρέθηκε σπίτι για να τους φιλοξενήσει.

Δημότης προσφέρθηκε να διαθέσει το σπίτι του για όλες αυτές τις μέρες που, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πρέπει η οικογένεια να είναι σε απομόνωση.

Τα κενά και οι ελλείψεις που υπάρχουν στην εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου της μετάδοσης του κορονοϊού σε νησιωτικές περιοχές ξεπεράστηκαν με θετική διάθεση για προσφορά.

Η οικογένεια, μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, βρέθηκε σε ξενοδοχείο στην Αλόννησο για διακοπές, με την ολοκλήρωση των οποίων για να επιστρέψει στον Βόλο με το πλοίο της γραμμής έπρεπε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να υποβληθεί σε rapid tests, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πατέρας και μητέρα είναι ανεμβολίαστοι.

Στον διαγνωστικό έλεγχο η μητέρα βρέθηκε θετική στον κορονοιό, όχι, όμως, ο πατέρας και το 14χρονο παιδί, και άρχισε ο ατέλειωτος Γολγοθάς.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, η μητέρα τέθηκε άμεσα σε 14ήμερη καραντίνα, ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι η οικογένεια δεν μπορεί να επιστρέψει στον Βόλο, στο νησί δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ ήταν αδύνατη, πάντα βάσει νόμου, η μεταφορά της στη Σκιάθο, όπου υπάρχει αντίστοιχο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου