ΤΟΠΙΚΑ

H Iνδονησιακή κουζίνα στο… πιάτο σας

h-iνδονησιακή-κουζίνα-στο-πιάτο-σας-4458

Ένα ταξίδι ήχων, χορευτικών κινήσεων και γεύσεων στη μακρινή παράδοση της Ινδονησίας, ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, στις 7.30 μ.μ.

Οι Ινδονήσιοι φιλοξενούμενοι του Δήμου για το τριήμερο της Αποκριάς, θα παρουσιάσουν, σε δίωρα σεμινάρια, με ελεύθερη είσοδο για όσους και όσες ενδιαφέρονται, την Παρασκευή 15/3 (1.00-3.00 μ.μ και 3.00-5.00 μ.μ.) και το Σάββατο 16/3 (10.00 π.μ-12.00 μ.μ και 12.00-2.00 μ.μ) στη σχολή μαγειρικής του ΔΙΕΚ (Χείρωνος-Ρήγα Φεραίου)μοναδικά πιάτα, που θα σας μυήσουν στον εξωτικό κόσμο της Ινδονησίας, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές, οι οποίες εκτελούνται με γνήσια προϊόντα και φρέσκα υλικά από περιοχές της Ινδονησίας. Στα σεμινάρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Ινδονησία διαθέτει μια πλούσια γαστρονομική παράδοση, με συστατικά και τρόπους μαγειρέματος που αντανακλούν επιρροές από την Ινδία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα. Μερικά από τα στοιχεία της κινεζικής κουζίνας που έχουν αφομοιωθεί από την Ινδονησιακή είναι τα bakmi (νουντλς), τα bakso (κεφτέδες), τα lumpia (σπρινγκ ρολς) και το Satay (σατέϊ)μαριναρισμένο κρέας περασμένο σε καλαμάκι και ψημένο στα κάρβουνα.

Παράλληλα συνεχίζεται η Έκθεση Φωτογραφίας, που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας (Σταδίου-Μανδηλαρά), με τίτλο: «Η Ινδονησία μέσα από το φωτογραφικό φακό των Ελλήνων». Πρόκειται για μία έκθεση με ενδιαφέρουσες Φωτογραφίες της μαγευτικής Ινδονησίας, τραβηγμένες από τους Έλληνες που σπουδάζουν με την υποτροφία Darmasiswa κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί. Ώρες λειτουργίας 9 π.μ-9 μ.μ καθημερινά, μέχρι και το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Το Σάββατο, στις 16/3, όσοι βρεθούν στις 8.00 μ.μ, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής θα απολαύσουν ένα μουσικοχορευτικό σόου με ακούσματα από παραδοσιακά όργανα, όπως το περίφημο Angklung, σε συνδυασμό με παραδοσιακούς χορούς της Ινδονησίας, εμπνευσμένο και απόλυτα συνυφασμένο με την κουλτούρα της χώρας. Στο τέλος της παράστασης οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις της Ινδονησιακής κουζίνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας.

Πληροφορίες, κρατήσεις συμμετοχών στα σεμινάρια: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (κτίριο Στρεφτάρη Τοπάλη 97 -Γαλλίας, τηλέφωνο: 24210 20412, καθημερινά 10:00-14:00, εκτός Σαβ/κου).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου