ΤΟΠΙΚΑ

Εκοψε τρία δάκτυλα ο μαραγκός του Δήμου Βόλου ενώ εργάζονταν

εκοψε-τρία-δάκτυλα-ο-μαραγκός-του-δήμο-444415

Εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Μαΐου κατά τη διάρκεια εργασιών στο ξυλουργείο του Σήμου Βόλου.

Ειδικότερα, ο μοναδικός μαραγκός του Δήμου Βόλου εργάζονταν στο ξυλουργείο και όταν εκτελούσε εργασίες μονταρίσματος ξύλων, έκοψε τρία του δάκτυλα με το μηχάνημα μονταρίσματος. Ο μαραγκός, Α. Οικονόμου, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείου Βόλου και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σώσουν κάποιο από τα κομμένα του δάκτυλα.

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας για το εργατικό ατύχημα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το προχθεσινό εργατικό ατύχημα του εναπομείναντα- μοναδικού μαραγκού του Δήμου Βόλου, το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Μαΐου, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία και την προστασία των εργατών, τα εμπόδια, τις δυσκολίες, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στον καθημερινό αγώνα για το μεροκάματο.

Τρία κομμένα δάκτυλα κατά τη διάρκεια που μοντάριζε τα ξύλα για τις ακτές, για την προετοιμασία της επόμενης μέρας και ενόψει καλοκαιριού, είναι τα «παράσημα» του ακούραστου συναδέλφου Α. Οικονόμου, ενός από τους καλύτερους τεχνίτες, «ο τελευταίος των μοικανών», όπως τον αποκαλούν συνάδελφοι και φίλοι που μαζί με τα άλλα μαστόρια, τους συναδέλφους του στο αποψιλωμένο από προσωπικό Τμήμα Συντήρησης της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Βόλου, μέσα από αντίξοες συνθήκες, με εντατικοποίηση της δουλειάς, με απηρχαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, παλεύουν καθημερινά για να βγάλουν σε πέρας τις αυξανόμενες ανάγκες του Δήμου Βόλου.

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων στη συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά και στις άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και των άλλων Δήμων της Μαγνησίας, χρόνια τώρα, όπως καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, κολυμβητήρια, κοιμητήρια κλπ.

Αποκαλύπτει επίσης, τις ευθύνες της τωρινής Δημοτικής Αρχής Μπέου-Θεοδώρου, όπως και των προηγούμενων, που εφαρμόζοντας όλο το αντιλαϊκό-αντεργατικό πακέτο, της τωρινής κυβέρνησης καθώς και των προηγούμενων, θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν πασπαρτού σε όλες τις ειδικότητες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η υποστελέχωση των υπηρεσιών δημιουργούν ακατάλληλες συνθήκες για τους εργαζόμενους με τα αμέτρητα ωράρια και βάρδιες που, παρ΄ όλα αυτά, εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντα τους.

Όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, τα εργατικά ατυχήματα θα πολλαπλασιάζονται, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε και νεκρούς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, να παρθούν μέτρα για την υγεία και την προστασία των εργαζομένων. Δεν επιτρέπουμε οι συνάδελφοι μας να γίνουν θυσία στο όνομα της μείωσης του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή του κέρδους και προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων που ορέγονται, με τη στήριξη Δημάρχων και Κυβερνήσεων, να βάλουν «πόδι» τις υπηρεσίες των Δήμων της Μαγνησίας και ιδιαιτέρως του Δήμου Βόλου, με ό, τι κακό αυτό συνεπάγεται για τους δημότες και τους εργαζόμενους .

Επιπροσθέτως, υπενθυμίζουμε την συμπαράσταση μας στον συνάδελφο μας και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου