ΤΟΠΙΚΑ

Η Γαστρονομία του Βόλου και του Πηλίου στο «The Cooking Odyssey» στις ΗΠΑ

η-γαστρονομία-του-βόλου-και-του-πηλίου-444467

Η γαστρονομία και η κουζίνα του Βόλου και του Πηλίου θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση των ΗΠΑ τη φετινή χρονιά. Οι περιοχές θα προβληθούν μέσα από τη μαγειρική εκπομπή «The Cooking Odyssey» η οποία επικεντρώνεται στη Μεσόγειο και μεταδίδεται στα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα του PBS και της Create TV, εκπέμποντας σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλη την Αμερική.

Το γύρισμα του επεισοδίου το οποίο είναι αφιερωμένο στο Βόλο και το Πήλιο πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017 σε διάφορες τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή, και διοργανώθηκε από την εταιρία διαχείρισης καταλυμάτων «Spyrou Philoxenia». Τα γυρίσματα έγιναν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και ιδιωτικές βίλες, συμπεριλαμβανομένων των Kritsa Gastronomy Hotel στην Πορταριά, του Iris Guesthouse και του Aleka’s House στην Τσαγκαράδα, του Villa Alkistis Myth & Magic στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και του Lepi στο Βόλο. Εκτός της μαγειρικής, το επεισόδιο επίσης θα προβάλλει υπαίθριες δραστηριότητες για τις οποίες είναι γνωστή η ευρεία περιοχή όπωςπεζοπορία καιιππασία, καθώς και χαρακτηριστικά πολιτιστικά αξιοθέαταόπως εκκλησίες και μουσεία.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συνέβαλα στην προσπάθεια αναγνώρισης και προβολής της εξαιρετικής γαστρονομίας του Βόλου και του Πηλίου στην αμερικανική αγορά», δήλωσε ο κος ΙωάννηςΓρηγόρας – Deputy Manager – Sales & Marketing της Spyrou Philoxenia. «Πιστεύω ότι η περιοχή έχει να επιδείξει μία από τις κορυφαίες κουζίνες της Μεσογείου. Εκτός των παραδοσιακών πιάτων τα οποία δημιουργούνται από φρέσκα υλικά του τόπου, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής περνούν ώρες απολαμβάνοντας δροσιστικούς μεζέδεςκαι τσίπουρο στα φημισμένα «Τσιπουράδικα». Με πολλά συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στην περιοχή, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι μπορούν να περιμένουν πολλά περισσότερα από τη φυσική ομορφιά, τα ορεινά δάση, τα μονοπάτια για πεζοπορία, τιςεξωτερικές δραστηριότητες και τα κρυστάλλινα νερά για τα οποία είναι γνωστή η Μαγνησία. Μπορούν να περιμένουν και τα καλύτερα ελληνικά φαγητά και ποτά», κατέληξε.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο του «Cooking Odyssey» που εστιάζει στο Πήλιο και τον Βόλο θα προβληθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2017, και σε συνεχείς επαναλήψεις το επόμενο διάστημα, ενώ αναμεταδόσεις πρόκειται να γίνουν και στην επόμενη τριετία. Τα δημόσια δίκτυα εκπομπής της PBS και της Create TV έχουν απήχηση σε εκατομμύρια νοικοκυριά στην Αμερική και συγκεντρώνουν από τα υψηλότερα ποσοστά ακροαματικότητας του κοινού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου