ΤΟΠΙΚΑ

Κώστας Αγοραστός: «Ναι στην ενότητα, ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ»

κώστας-αγοραστός-ναι-στην-ενότητα-να-442744

Κάλεσμα για ενότητα, σύνεση και ψυχραιμία απηύθυνε το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε εκτενώς στα σοβαρά προβλήματα που είτε υφίστανται, είτε είναι προ των πυλών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, εκτιμώντας πως το ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι «ναι ή όχι στην Ευρώπη».

Μεταξύ άλλων στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ως Ενωση Περιφερειών Ελλάδας αλλά και ως Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας πήραμε μία απόφαση: να πούμε «ναι» στην ενωμένη Ελλάδα, «ναι» στην Ευρώπη, «ναι» στο ευρώ. Βρισκόμαστε ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας. Καλούμε όλους τους πολίτες τη Δευτέρα που έρχεται να είμαστε ενωμένοι. Θέλω να συγχαρώ τους πολίτες, τους συνανθρώπους μας, για τη μεγάλη ψυχραιμία που δείχνουν αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές για τη χώρα μας παρ’ όλες τις πολλές δυσκολίες που προέκυψαν στην καθημερινότητα τους.

Εχουμε δυσκολίες στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα που είναι ο ισχυρότερος σήμερα στη χώρα μας κι εδώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υπάρχει πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των μεταποιητικών επιχειρήσεων. Υπάρχει πρόβλημα στην πληρωμή των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα γιατί καταβάλλονται μεν στις τράπεζες τα χρήματα, αλλά δεν μπορούν να εκταμιεύσουν παρά μόνον 60 ευρώ.

Υπάρχει πρόβλημα στο ότι χάνουμε διεθνείς αγορές ως Ελλάδα. Υπάρχει πρόβλημα με τις ενισχύσεις των αγροτών και όχι μόνον. Υπάρχουν προβλήματα στον αναπτυξιακό νόμο και στις επιχειρήσεις. Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη στα εργοτάξια των έργων γιατί δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Ταυτόχρονα δεν προχωρούν τα έργα στην υγεία, στην παιδεία όπου κτίζουμε τα νέα σχολεία και πανεπιστημιακά κτήρια σε όλη τη Θεσσαλία.

Εχουμε προβλήματα με ευρωπαϊκά προγράμματα για τους νέους μας. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα και στα έργα πολιτισμού.

Ολα τα παραπάνω δεν είναι κινδυνολογία, είναι η πραγματικότητα. Και σ’ όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα δημοψήφισμα που δημιουργεί όχι ρήξη, αλλά πόλωση. Ενα δημοψήφισμα το οποίο δεν πληροί τα διεθνή πρότυπα όπως είπε και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: ναι στην Ευρώπη ή όχι στην Ευρώπη; Έτσι το αντιλαμβάνεται όλη η Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να είμαστε στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης. Οι δυσκολίες αυτές πρέπει να αρθούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου