ΤΟΠΙΚΑ

Για την ανθρωπιστική κρίση θα μιλήσει ο Κ. Αγοραστός

για-την-ανθρωπιστική-κρίση-θα-μιλήσει-627403

Τις θέσεις της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας για το μείζον θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, θα διατυπώσει αύριο, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος θα συμμετέχει στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής επ’ αφορμή της τελικής διαμόρφωσης του νομοσχεδίου για την επισιτιστική κρίση.

Οπως εξήγησε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο κ. Αγοραστός, οι προτάσεις των περιφερειών εστιάζουν στην ουσιαστική υποβοήθηση εκείνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ παράλληλα κάλεσε σε εγρήγορση τα αρμόδια υπουργεία, ώστε αμέσως μετά την ψήφισή του, να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν την ταχύτερη εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης.

Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα καταθέσει τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, στο οποίο πρόσφατα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή δυσλειτουργία, με τη σχετική κατάθεση τροπολογίας που παρέτεινε τις συμβάσεις των συγκεκριμένων μεταφορών.

Οπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, «εάν δεν καταθέτονταν το νομοσχέδιο για την παράταση των μεταφορών, όχι τόσο πολύ στη Θεσσαλία αλλά σε άλλες περιφέρειες, θα βρισκόμασταν προ δυσάρεστων καταστάσεων. Συνεννοηθήκαμε με τον κ. Βούτση και τον κ. Πουλάκη, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μεταφορές και πραγματικά τους ευχαριστώ για την εξέλιξη. Από την πλευρά μας ως περιφέρειες, θα επιδιώξουμε και μερικές τροποποιήσεις βελτιστοποίησης του θεσμικού πλαισίου, ώστε να μην εμφανιστούν στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου