ΤΟΠΙΚΑ

Θετικές εξελίξεις για την πλαζ

θετικές-εξελίξεις-για-την-πλαζ-851206

Εικόνες εγκατάλειψης και βανδαλισμών αντίκρισαν χθες το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι που κλήθηκαν στις εγκαταστάσεις της πλαζ των Αλυκών προκειμένου να κάνουν δηλώσεις η Πρόεδρος και ο Δ/ νων Σύμβουλος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Δήμαρχος Βόλου.

Καταστροφές παντού. Στις ντουζιέρες και στις καμπίνες των λουομένων, μαζί με τα ξερά χόρτα που έχουν πάρει την… ανιούσα, συνθέτουν μία τριτοκοσμική εικόνα.

Αυτή την αρνητική εικόνα σε μία αστική πλαζ, όπως αυτή των Αλυκών, οι υπεύθυνοι της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Δήμαρχος Βόλου διαβεβαίωσαν τους δημοσιογράφους ότι θα είναι ριζικά διαφορετική τα επόμενα χρόνια. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος της ΕΤΑ Α.Ε Αυγή Μαρκοπούλου μετά από συζητήσεις με τη Δημοτική Αρχή προωθείται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σύμφωνα με την οποία η πλαζ των Αλυκών θα παραχωρείται με μακροχρόνια σύμβαση (25ή 30 χρόνια) η χρήση της από το Δήμο Βόλου. Την Κοινή Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να υπογράψουν ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και η Πρόεδρος της ΕΤΑ εκτίμησε ότι το θέμα θα έχει αίσια έκβαση μέχρι τα τέλη του 2011. Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Δημήτρης Λάμπρου, ο Δήμος θα μπορεί να διαχειριστεί την έκταση, σύμφωνα με τις διατάξεις περί δημοσίων κτημάτων, αιγιαλού και παραλίας. Η παραχώρησή της στη συνέχεια από το Δήμο σε ιδιώτες είναι δυνατή, έσπευσε να διευκρινίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ Α.Ε.

Όσο για τη φετινή χρονιά η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης προχώρησε σε μία προσωρινή παραχώρηση της χρήσης της πλαζ στο Δήμο για μερικούς μήνες, προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσει στοιχειωδώς τους καλοκαιρινούς μήνες. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης στην πλαζ προκειμένου να είναι σε θέση να ανοίξει τις πύλες της για τους λουόμενους, διευκρίνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου