ΤΟΠΙΚΑ

Το πούλμαν έκρυψε τα χάλια μας…

το-πούλμαν-έκρυψε-τα-χάλια-μας-441045

Ικανοποίηση επικρατούσε   χθες   στο Δήμο Βόλου καθώς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά  ο νέος τρόπος μεταφοράς επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, από το χώρο πρόσδεσης στον εμπορικό λιμένα Βόλου προς την έξοδο του Τελωνείου και αντίστροφα.
Έπειτα από σχετική συμφωνία που είχε επιτευχθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου κ. Π. Σκοτινιώτη με τον Λιμενάρχη Βόλου και τη διοίκηση του ΟΛΒ, πούλμαν του Δήμου Βόλου (30 θέσεων) αξιοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου AIDA DIVA, το οποίο κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Βόλου με 2.100 επισκέπτες και 510 άτομα πλήρωμα, προερχόμενο από τον Πειραιά και με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στο Βόλο και την πρόσδεσή του στον προβλήτα 2 του εμπορικού λιμένα άρχισε η μεταφορά των τουριστών με το πούλμαν του Δήμου μέχρι την πύλη του Τελωνείου, απ’ όπου έβγαιναν πεζή στην παραλία και το κέντρο της πόλης. Η μεταφορά τουριστών συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι, ενώ οι επιβάτες που δεν επιθυμούσαν τη μετακίνησή τους με το πούλμαν έβγαιναν στην πόλη από την έξοδο της οδού Ζάχου, προκειμένου να κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Επί τόπου βρέθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου κ. Σ. Μπαρτζιώκα, όπως επίσης ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γ. Πρίγκος και Δ. Θεοδώρου αντίστοιχα και ο Διευθυντής του Τελωνείου Δ. Βαλιάκος. Η κ. Μπαρτζιώκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της προσπάθειας, τονίζοντας ότι χάρη στην καλή συνεργασία όλων των συναρμοδίων φορέων εξασφαλίστηκε ένας καλύτερος τρόπος εξυπηρέτησης για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, ώστε να αντικρίζουν την πραγματική εικόνα της πόλης. Ωστόσο, πρόσθεσε, χρειάζεται να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην τουριστική προβολή της πόλης.
Σημειώνεται ότι το AIDA DIVA είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που θα  καταπλεύσουν τη φετινή τουριστική περίοδο στο λιμάνι του Βόλου. Στους επιβάτες του μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και χάρτες της πόλης από στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης.
           

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου