ΤΟΠΙΚΑ

Τρία κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο Βόλο

τρία-κρουαζιερόπλοια-κατέπλευσαν-στ-438394

Tρία κρουαζιερόπλοια με διαφορά μίας ώρας ελλιμενίστηκαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου. Όπως ήταν προγραμματισμένο τα δύο κρουαζιερόπλοια ελλιμενίστηκαν δυτικά της προβλήτας κοντέινερς και ένα ανατολικά. Ειδικότερα τα κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν ήταν το GOLDEN IRIS με σημαία Παναμά που έφθασε στο λιμάνι του Βόλου λίγο μετά τις 8 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά. μεταφέροντας 543 επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Ισραηλινούς, το GRAND CELEBRATION με σημαία Πορτογαλίας. που μετέφερε 832 επιβάτες, από τους οποίους οι 730 περίπου ήταν Ισπανοί, και το

PRINCESS DANAE, επίσης με σημαία Πορτογαλίας, που μετέφερε 428 επιβάτες από τους οι 400 περίπου ήταν Γάλλοι.

Τους ξένους τουρίστες υποδέχθηκαν υπεύθυνοι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και του Δήμου Βόλου, ενώ για μία ακόμη φορά το πουλμανάκι του Δήμου για να μεταφέρει τους επιβάτες από το χώρο ελλιμενισμού των κρουαζιεροπλοίων μέχρι και την είσοδο του Τελωνείου που οδηγεί προς το κέντρο του Βόλου.

Επίσης την πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων στον προβλήτα του εμπορικού λιμένα και την αποβίβαση των τουριστών ακολούθησε η θερμή υποδοχή αυτών από στελέχη του τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (κκ. Θλιβερού Μαρία, Λένα Κωνσταντοπούλου, Κατσέμης Θέμης) που τους μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια ώστε να διευκολυνθεί η περιήγησή τους στον τόπο μας.

Ορισμένοι από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων αποβιβάστηκαν άμεσα σε τουριστικά πούλμαν που θα τους μετέφεραν στα Μετέωρα, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να παραμείνουν στην πόλη του Βόλου ή να επισκεφτούν τη Μακρινίτσα.

Η αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο Ν.Αγχιάλου συνηγορούν θετικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη Θεσσαλία και για αυτό το λόγο η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους δύο αυτούς σημαντικούς κόμβους εισροής επισκεπτών.

Εξάλλου μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και ανάμεσα στα άλλα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι θέσεις της Διοίκησης για τον ελλιμενισμό των κρουαζιεροπλοίων, τα έργα που πρέπει να γίνουν κ.α.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου