ΤΟΠΙΚΑ

Περιφερειακός – καρμανιόλα

περιφερειακός-καρμανιόλα-435723

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί του Περιφερειακού αλλά και κάτοικοι της περιοχής, καθώς εδώ και μία εβδομάδα οι φωτεινοί σηματοδότες στο ύψος του Φυτόκου είναι εκτός λειτουργίας. Η κατάσταση οξύνεται κάθε μέρα και περισσότερο με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ οι πεζοί φοβούνται κυριολεκτικά να διασχίσουν την οδό.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, όπως επισημαίνουν κάτοικοι, ιδίως τις ώρες αιχμής αλλά και τις Κυριακές που ο όγκος των αυτοκινήτων είναι μεγάλος. Τονίζουν πως είναι επιτακτική η επίλυση του ζητήματος, πριν υπάρξουν θύματα, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί δεκάδες ατυχήματα ακόμη και με νεκρούς.

Στην περιοχή άνω του Περιφερειακού υπάρχουν δύο σχολεία αλλά και η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γονείς, μαθητές και φοιτητές έχουν επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα με την έλλειψη φωτεινών σηματοδοτών, ενώ κάνουν λόγο για συνεχή τροχαία ατυχήματα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται, καθώς ζητούν να υπάρχει τροχαία στα σημεία που δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες για να ρυθμίζουν την κίνηση.

Ωστόσο τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν υπάρχει αστυνόμευση και σημειώνονται πολλά μικροατυχήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου. Τρία οχήματα ενεπλάκησαν στο τροχαίο, με έναν ηλικιωμένο ευτυχώς ελαφρά τραυματία να διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου. Το τροχαίο σημειώθηκε στις 5:15 μ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες το δίκυκλο με οδηγό τον ηλικιωμένο συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο. Το δεύτερο όχημα στη συνέχεια συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο. Τη σύγκρουση, όπως ανέφεραν μάρτυρες, προκάλεσαν τα χαλασμένα φανάρια στον Περιφερειακό.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τους αρμοδίους να λυθεί το ζήτημα για να μπορέσουν να μετακινούνται από και προς τα σπίτια τους με ασφάλεια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου