ΤΟΠΙΚΑ

Νέες… υποσχέσεις Μαγκριώτη

νέες-υποσχέσεις-μαγκριώτη-851206

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011 θα δημοπρατηθεί το έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού δρόμου Βόλου στο τμήμα από Γορίτσα έως Αγριά. Αυτό τονίζει σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτη ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, να γίνει και η δημοπράτηση των εργασιών για την ολοκλήρωση του τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο της οδού Λαρίσης έως τη Γορίτσα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε έγγραφο του κ. Σκοτινιώτη (από τις 20 Ιανουαρίου), με το οποίο επεσήμαινε την αθέτηση από τον κ. Μαγκριώτη των δεσμεύσεών του, ο υφυπουργός υποδομών σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αρτηρία και να υπάρξει το συντομότερο διέξοδος του Περιφερειακού Βόλου στην Ε.Ο. Βόλου – Αγριάς, συντάσσονται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι μελέτες των υπολειπόμενων εργασιών από ανισόπεδο κόμβο Λάρισας έως και τη διέξοδό του στην Ε.Ο. Βόλου – Αγριάς. Η ολοκλήρωση των μελετών και η δημοπράτηση των υπολειπόμενων εργασιών προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2011. Οι υπολειπόμενες εργολαβίες θα συμπεριληφθούν σε δύο εργολαβίες «σκούπα» ως ακολούθως:

Η ολοκλήρωση του τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο Λάρισας έως Γορίτσα, με προϋπολογισμό 7 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο αυτό δεν είναι συγχρηματοδοτούμενο και ως εκ τούτου η χρηματοδότησή του θα πρέπει να γίνει από εθνικούς πόρους. Η δημοπράτηση του έργου μπορεί να γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση του τμήματος από Γορίτσα έως Αγριά, με το οποίο εξασφαλίζεται η διέξοδος της αρτηρίας στην παραλιακή οδό Βόλου – Αγριάς, το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 7,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του θα γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου